El tram 1 de reobertura és mantidrà en vigor uns dies més perquè les dades de la pandèmia empitjoren

Divendres, 4 de desembre de 2020 a les 00:00

Les mesures de reobertura que van entrar en vigor el passat 23 de novembre i que en principi havien de durar fins aquest diumenge s'allargaran uns quants dies més. Així, a partir de dilluns la situació serà exactament la mateixa que ara i no s'avançarà al tram 2. No hi haurà doncs canvis en les restriccions d'aforaments de bars i restaurants, cultura i comerç.
La decisió de prolongar el tram 1 de reobertura la va comunicar ahir dijous la Generalitat després que els indicadors de la pandèmia hagin empitjorat i no es pugui passar encara al tram 2.

Així, doncs:
- Es manté el confinament municipal de cap de setmana, des de les 06h de divendres a les 06h de dilluns.
- El confinament nocturn és diari, de 22h a 06h.

El cas del Baix Llobregat Nord és força simptomàtic de l'empitjorament detectat en alguns dels indicadors, especialment pel que fa a la velocitat de reproducció (quantes persones pot contagiar una persona amb coronavirus). Si amb les dades publicades el 20 de novembre, abans de la reobertura, la velocitat era de 0,84, divendres 27 ja havia pujat fins a 0,98 i avui, 4 de desembre, ja és d'1,04. Quan la velocitat passa per sobre d'1 vol dir que l'epidèmia creix.

A Castellví de Rosanes, la situació es manté estable des de dilluns sense que s'hagi comptat, de moment, cap nou contagi. 
En el cas de l'escola, la situació tampoc no ha variat i no hi ha actualment cap grup confinat.
 

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:41