El tram 1 es flexibilitza a partir d'avui en els àmbits del comerç, la cultura i el confinament de cap de setmana

Dilluns, 14 de desembre de 2020 a les 00:00

A partir d'avui dilluns, 14 de desembre, entren en vigor diferents mesures de flexibilització del tram 1 de reobertura progressiva d'activitats, fixat per la Generalitat.
Les principals novetats són les següents:
- Els centres comercials obren de nou, amb un aforament màxim del 30%.
- El confinament de cap de setmana passa de municipal a comarcal. Serà vigent de les 06h de divendres a les 06h de dilluns. Per tant, i en el cas de Castellví de Rosanes, es permeten els desplaçaments a d'altres municipis del Baix Llobregat.
- L'aforament màxim de les activitats culturals es manté al 50%, però el topall de públic puja fins les 1.000 persones, reforçant les condicions de ventilació, entre d'altres.

La resta de mesures de prevenció i limitacions d'aforament no presenten canvis i seguiran vigents fins al 27 de desembre.

El Procicat de la Generalitat segueix recomanant que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible.

Increment de casos a Castellví de Rosanes 
Des del divendres passat fins avui dilluns, les dades d'afectació del coronavirus a Castellví de Rosanes han empitjorat, amb tres nous casos. Pel volum de població de Castellví, aquest increment ha suposat que tots els indicadors hagin passat de nou a la zona vermella (velocitat de reproducció i risc de rebrot).
Es demana als veïns i veïnes que siguin molt prudents, també en els contactes amb la "bombolla ampliada", per molta confiança que hi hagi amb la gent amb qui ens veiem més habitualment.

Al Baix Llobregat Nord, per contra, les dades han millorat lleugerament. La velocitat de reproducció ha passat de nou per sota de l'1, després de molts dies en què es mantenia per sobre, i el risc de rebrot que divendres estava a prop del 300 punts ara és més a prop dels 200.
Des de primers de desembre, tres persones han ingressat a l'Hospital de Martorell per coronavirus. Els grans hospitals del Baix Llobregat (Bellvitge i Moisès Broggi) són els que presenten un índex més gran d'hospitalitzacions.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:40