El TSJC avala l'ús del certificat COVID per accedir a la restauració, gimnasos i residències des d'aquest divendres

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 14:30

A Castellví de Rosanes hi ha un sol cas actiu de coronavirus

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat l'ús del certificat COVID per accedir a zones interiors d'establiments de restauració, gimnasos i residències de gent gran. Aquest certificat acredita o bé la pauta completa de vacunació, o la recuperació de la COVID-19 diagnosticada per PCR en els darrers 6 mesos o bé haver-se fer una prova diagnòstica (PCR, test d'antígens) amb resultat negatiu en un laboratori homologat.

La mesura, pendent de publicar amb detall al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, estarà en vigor durant quinze dies, com a mínim, i el certificat COVID es mantindrà en els llocs on ja era obligatori (locals d'oci nocturn o celebracions amb ball en recintes tancats, com banquets, per exemple). 

El certificat COVID es pot descarregar a l'app i web La meva salut del departament de Salut de la Generalitat, i en el cas de les proves diagnòstiques negatives, també al web habilitat per a certificats de proves pel departament de Salut. La prova negativa PCR s'ha d'haver realitzat 72 hores abans com a màxim per ser vàlida, i el test d'antígens, 48h abans. Cal consultar prèviament al web del departament de Salut els laboratoris i centres homologats per fer aquestes proves i expedir el certificat.

Un cas actiu a Castellví de Rosanes

Segons el portal Aquas de la Generalitat, a Castellví de Rosanes hi ha actualment un sol cas actiu de coronavirus detectat els darrers dies (consulta 25/11/2021 a les 13.50h).
Pel que fa a l'escola Mare de Déu de Montserrat, segons el portal Traçacovid del departament d'Educació hi ha un cas positiu i cap grup confinat (consulta 25/11/2021 a kes 13.52h).

Situació al Baix Llobregat Nord i Catalunya

El Baix Llobregat Nord continua amb una situació de risc alt de rebrot, malgrat que la velocitat de reproducció del virus ha baixat 9 centèsimes des de la passada setmana, i segons les darreres dades publicades és d'1,10 (cada 100 persones infectades generen 110 contgis nous). El risc de rebrot és de 216 punts, en la zona vermella (Salut/Dades COVID consulta 25/11/2021 a les 13.55h). La mitjana d'edat de les persones afectades actualment per coronavirus al Baix Llobregat Nord és de 34,8 anys i hi ha 10 persones ingressades.

La situació al conjunt de Catalunya empitjora respecte de les dades publicades fa set dies, i ara mateix el risc de rebrot és de 228 punts (respecte dels 172 que s'indicava divendres passat) i la velocitat de reproducció del virus és d'1,37, i això vol dir que els casos segueixen creixent (Salut/Dades COVID consulta 25/11/2021 a les 13.57h). La mitjana d'edat de les persones malaltes no arriba tampoc als 40 anys. Hi ha 520 persones ingressades, 128 de les quals a cures intensives.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 14:52