Els actes commemoratius del 25N inclouran noves activitats i també dues xerrades/taller

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 19:00

Del 24 de novembre al 13 de desembre es desenvoluparan les propostes a l’entorn de la lluita contra les violències masclistes

Castellví de Rosanes commemorarà un any més el 25N, Dia internacional contra les violències masclistes, i aquest 2023 ho farà amb noves activitats i també amb dues xerrades/taller adreçades a dones i a homes. La lectura del manifest institucional serà igualment una de les activitats programades, així com una proposta cultural en col·laboració amb el Bibliobús La Mola. Les accions previstes es desenvoluparan del 24 de novembre fins al 13 de desembre.

El regidor de Polítiques feministes i diversitat sexual i de gènere, Sergi Busquets, assenyala que “la lluita contra les violències masclistes és un camí que hem de recórrer conjuntament dones i homes, perquè sense la implicació de tothom no podran erradicar-se”. Busquets explica que en aquest sentit “des de la regidoria ens hem posat també per objectiu aquest 2023 treballar en les noves masculinitats en benefici dels propis homes, de totes les persones que els envolten i també del seu entorn”, orientades a donar un nou enfocament a les relacions home-dona des d’una perspectiva feminista.

Activitats previstes
El divendres 24 de novembre, a les 20.45h, es farà la lectura del manifest commemoratiu del 25N 2023 a la plaça del poble. Tot seguit, a les 21.00h, tindrà lloc una de les novetats, la vetllada #Castellvídiuprou, que inclourà una primera part amb un sopar adreçat a dones, i una segona, a partir de les 23.00h, oberta a tothom amb l’actuació musical de Mint Valley. Les inscripcions per al sopar es podaran fer fins al 20 de novembre a l’Ajuntament o bé al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina en horari d’atenció administrativa (dimarts de 18 a 21h).

Dissabte 25 de novembre, es tornarà a llegir el manifest commemoratiu, en aquesta ocasió a les 12.45h al pati del Centre Cívic de Can Sunyer i Vallaina. Un quart més tard, a les 13h, es farà una segona vetllada #Castellvídiuprou, en aquest cas en format vermut, i acompanyada també de l’actuació musical de Mint Valley.

Diumenge 26 hi haurà dues propostes diferenciades. A les 12h, qui ho desitgi podrà participar a l’acte central de la marxa comarcal contra les violències masclistes, que tindrà lloc com és tradicional al parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, a tocar del Consell Comarcal.

A la tarda, i en col·laboració amb el Bibliobús La Mola, Sherezade Bardají oferirà una sessió de contes eròtics sota el títol de ‘Nua’. L’espectacle, a les 18h, serà a la sala del CCR i s’adreça a un públic adult.

Tallers per a dones i per a homes
Una de les novetats de les commemoracions del 25N 2023 són les xerrades/taller previstes per finals de novembre i primers de desembre, impartides totes per la dinamitzadora Laura Zalacaín.

La primera, a l’entorn de la sexualitat feminista, serà dimarts 28 de novembre a les 19.00h al saló de plens, i s’adreça a dones a partir de 16 anys. La jornada es concentrarà en trencar mites que oprimeixen i fan patir les dones i en ampliar la informació per poder gaudir de forma saludable, amb plaer i amb cures.

La segona jornada de xerrada/taller, sobre noves masculinitats, serà el 13 de desembre també a les 19.00h al saló de plens, i s’adreça a homes a partir de 16 anys. En la sessió es parlarà de tot el que el sistema patriarcal ha negat als homes i es fomentaran formes de relació més saludables amb un mateix i amb les altres persones.

Darrera actualització: 13.11.2023 | 19:03