Els contagis de coronavirus a Castellví pugen amb 8 nous casos en 10 dies

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:00

La xifra de contagis de coronavirus a Castellví de Rosanes no és aliena a la tendència a l'alça que està patint Catalunya, i en només 10 dies s'han registrat 8 nous casos. Això ha fet tornar a la zona vermella tant la velocitat de contagi com el risc de rebrot al municipi (dades Aquas Gencat i BiocomsSC UPC consulta 28/12/2020 a les 15.45h).

Per aquesta raó, des de l'Ajuntament es demana màxima prudència a la ciutadania en les properes festes de Cap d'any i Reis. Cal no abaixar la guàrdia, mantenir estrictament totes les mesures i evitar les trobades que no siguin absolutament imprescindibles. Tingueu present que una persona que s'hagi pogut contagiar durant el cap de setmana de Nadal podria no tenir símptomes fins passat Cap d'any i contagiar diverses persones en el període intermig.

Al Baix Llobregat Nord, les dades tampoc són positives. La velocitat de contagi és d'1,27 (l'epidèmia creix) i el risc de rebrot ja s'han enfilat per sobre dels 400 punts. Amb les últimes dades disponibles és de 422 (Fotografia - Dades Salut Covid consulta 28/12/2020 a les 15.50h). Fins al 12 de desembre, el risc de rebrot al Baix Llobregat Nord baixava, però des d'aquell dia s'ha tornat a disparar a l'alça.

Es mantenen les mesures de restricció vigents

Aquesta darrera setmana de desembre no hi ha modificacions de les mesures i restriccions vigents per prevenir el coronavirus, que estaran en vigor fins l'11 de gener.
Entre elles, cal destacar les següents:

  • Confinament noctun diari de 22 a 06h (excepte la nit del 31 de desembre a l'1 de gener, que serà de 01 a 06h).
  • Confinament comarcal. No es pot sortir del Baix Llobregat (excepte casos legalment previstos).
  • Trobades de com a màxim 6 persones. Els dies 31 de desembre, 1 i 6 de gener poden arribar a 10 si són d'un màxim de 2 bombolles de convivència (2 domicilis).

No obstant això, és important recordar que cal limitar les trobades al màxim i evitar fer-les als interiors dels domicilis. En cas que s'hagin de fer per força dins de casa, mantenir una o diverses portes/finestres entreobertes per renovar l'aire. La mascareta s'ha de dur posada sempre que no s'estigui menjant o bevent, fins i tot amb gent de confiança.
Si hi ha persones amb qui fa temps que no us veieu, la situació epidèmica demana que posposeu la trobada per més endavant, quan les condicions siguin més segures i el risc de contagi sigui més baix.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:39