Els primers Pressupostos participatius de Castellví es clouen amb l’execució del darrer dels cinc projectes ciutadans finalistes

Dilluns, 29 de gener de 2024

Durant la primavera del 2024 es posarà en marxa la segona edició i la fase de presentació de projectes

La primera edició dels Pressupostos participatius de Castellví de Rosanes ja ha arribat al seu final amb l’execució del darrer dels cinc projectes ciutadans finalistes del bienni 2022-2023: l’equipament de material per a l’espai d’ús jove del Centre Social. Des del gener del 2023 fins a finals d’any, es van anar fent realitat de forma progressiva els cinc projectes finalistes presentats per veïnat i entitats per millorar Castellví, començant pels respatllers de banc a la plaça del poble i acabant pel material moble, audiovisual i de lleure de l’espai per a ús jove. Aquesta primavera es posarà en marxa la segona edició dels Pressupostos participatius de Castellví de Rosanes, que s’allargarà fins al 2025.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes vol agrair a la ciutadania i a les entitats la seva participació en la primera experiència de pressupostos participatius, que obre el camí cap a la segona edició que és a punt de començar. L’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Adrià Camino, assenyala que “tenim moltes ganes de posar en marxa la segona edició dels Pressupostos participatius aquest 2024, perquè un dels nostres objectius és potenciar les formes de democràcia directa entre la ciutadania i partim amb la bona experiència de la primera edició”. Camino afegeix, quant a la segona edició, que “ens hem fixat com a meta per aquest nou bienni 2024-2025 incrementar la participació i recollir més propostes, i animar la ciutadania a prioritzar-les. I volem fer incís especialment en col·lectius com el jovent, que ens agradaria que s’impliqués activament proposant i votant iniciatives que creuen que milloraran Castellví”.

Dos anys de recorregut i cinc projectes finalistes
Al llarg de pràcticament dos anys, en la primera edició dels pressupostos participatius de Castellví de Rosanes es va desenvolupar tot el procés per recollir propostes de la ciutadania per millorar el municipi -deu en total, de les quals nou van passar a la següent fase- i fer que fos la mateixa ciutadania qui establís les prioritats d’execució. Un cop conegudes les prioritats ciutadanes, d’acord amb el pressupost disponible (31.000 euros) i aplicant el reglament dels Pressupostos participatius, es van determinar els cinc projectes finalistes que ara ja són una realitat.

Aquests projectes de ciutadania i entitats que ja s’han completat han estat la instal·lació de respatllers de banc i noves papereres a la plaça del poble; la reparació de les escales del carrer de Montjuïc; la instal·lació de taules de pícnic i tennis taula a l’entorn de la nova piscina; l’elaboració i instal·lació d’un plafó informatiu sobre el Castellvell de Rosanes i la seva història a la pista Dra. Boada del Taió -just davant de les restes del castell-, i finalment l’equipament material del local per a ús jove del Centre Social, que s’ha fet en dues fases. 

Dos anys més per a noves iniciatives
Aquesta propera primavera s’engegarà el nou cicle de Pressupostos participatius de Castellví de Rosanes. El primer pas serà, a nivell de funcionament operatiu, el de constitució de la Comissió d’impulsió i seguiment, que fixarà el calendari de totes les fases tal com ja va fer en la primera edició. El pressupost per a projectes d’aquesta segona edició es manté en 31.000 euros i el reglament que regirà el bienni 2024-2025 incorpora algunes millores operatives respecte de la primera edició a partir de l’experiència del període 2022-2023.

Per la Festa Major de Sant Isidre, l’Ajuntament de Castellví tornarà a habilitar una carpa informativa per impulsar i donar a conèixer aquesta segona edició i incentivar la presentació de projectes per part de la ciutadania i de les entitats. 

Darrera actualització: 29.01.2024 | 16:56