Els projectes de la segona fase del centre social i piscina s’aproven inicialment per encarar la recta final d’obres

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 09:00

L’objectiu del govern municipal és poder iniciar tan aviat com sigui possible els darrers treballs de reconversió de l’escola vella 

El ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment els dos projectes que han de regir la segona i última fase de construcció del futur centre social i piscina a l’escola vella, situada a l’entrada del nucli antic. Un dels projectes és el que defineix la reconversió interior de l’antic edifici de primària per fer-hi vestuaris, un bar-restaurant i dues sales polivalents, i l’altre, el que concreta l’execució de la piscina i l’espai exterior que l’envolta. Els dos projectes sumats suposen un cost estimat de l’obra de gairebé 1 milió d’euros. L’Ajuntament ja té una part del finançament necessari a través de subvencions i del romanent de tresoreria de la Corporació (els estalvis).

L’alcalde, Adrià Camino, va explicar al ple que “amb l’aprovació d’aquests projectes, el que es fem és poder agilitzar els terminis per iniciar l’obra tan aviat com sigui possible”. El projecte per a la reconversió de l’antic edifici principal de l’escola té un pressupost estimat d’uns 582.200 euros, IVA inclòs, mentre que la construcció de la piscina on hi havia el pati del centre es preveu que costarà poc més de 417.000 euros, IVA inclòs.
Camino va explicar que la planta baixa de l’antic edifici acollirà tant els vestuaris de la piscina com un espai per a bar-restaurant, mentre que al primer pis és on hi haurà les sales polivalents

L’Ajuntament ja comptava amb un projecte anterior per a la fase 2 de les obres de reconversió. No obstant això, arran d’algunes mancances de definició al projecte detectades en paral·lel a l’execució de la primera fase d’obres, es va estimar convenient, a nivell tècnic, fer una revisió del projecte per evitar futurs problemes en el moment d’executar la part més gran de les obres a l’edifici. Els documents resultants d’aquesta revisió de projecte són els que van aprovar-se dilluns per ple.

En aquest cas, s’ha separat el projecte executiu de l’edifici del projecte de la piscina, i s’ha fet, segons l’alcalde, tant per agilitzar els terminis de construcció com per poder licitar a contractistes especialitzats el vas de la piscina, que és un tipus d’obra molt específic.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, va explicar també, a preguntes del grup municipal de Fem Poble-ERC, que malgrat la “sorpresa desagradable” de l’increment de costos previst a les obres que deriva de la revisió del projecte, “si això ens fa tenir un projecte en condicions, creiem que val la pena tirar-lo endavant d’aquesta manera”.

Darrera actualització: 27.01.2022 | 13:16