Es posa en marxa al nucli antic la segona tanda dels treballs 2022 en les franges de protecció contra incendis

Divendres, 20 de maig de 2022 a les 14:14

Inclourà també el barri de Miralles. En paral·lel se seguirà amb l’execució del pla de gestió forestal al bosc municipal

Aquesta setmana s’ha iniciat al nucli antic la segona tanda dels treballs previstos aquest 2022 a Castellví de Rosanes en les franges de protecció contra incendis. Les actuacions d’aquesta segona fase inclouran a més el barri de Miralles. En paral·lel, aquests dies es reprèn també l’execució del pla de gestió forestal del bosc municipal, situat a tocar del nucli antic.

Els treballs del 2022 a les franges ja van començar al febrer amb feines de manteniment i reobertura puntual, que es van concentrar sobretot al Taió, malgrat que també es van fer algunes tasques al nucli antic. Ara se segueix per aquest darrer barri amb l’estassada de vegetació baixa, i aquest dissabte mateix és previst que els treballs ja arribin a la zona de Miralles. 

Les feines les fa l’empresa Treballs Forestals Presegué SL, adjudicatària del contracte municipal de manteniment de franges per tres anys. Aquest contracte suposa un canvi de model en la gestió municipal de les franges, ja que permet fer una planificació de treballs a llarg termini juntament amb l’empresa encarregada de les feines. En el marc d’aquesta planificació, en el segon semestre d’enguany es preveu actuar a Can Sunyer i Valldaina.

Segueix el pla de gestió forestal del bosc municipal
Aquests dies també arrenca la segona part dels treballs del pla de gestió forestal al bosc municipal, després que al març es fessin les primeres actuacions. Les restes de vegetació properes a la C-243b i als camins de la zona es retiraran i/o trituraran, segons que s’ha planificat. Els treballs d’aquest 2022 abasten el terç de finca situat al vessant nord, que és el de més pendent, on es farà també l’aclarida d’alguns arbres.

El bosc municipal de Castellví té gairebé 27 hectàrees i la implantació del pla de gestió forestal està dividida en tres sectors per anar-la fent de manera progressiva. Els pròxims anys s’aniran repetint les feines en els altres dos sectors fins a completar la totalitat de la superfície. Antigament aquests espais eren zones de conreu que ara presenten l’aspecte d’un bosc envellit, amb molt combustible i que no es pot regenerar per ell mateix. Aquesta és la situació que és la que es vol revertir amb el pla de gestió per assegurar la viabilitat de la finca.
 

Darrera actualització: 20.05.2022 | 14:20