Gairebé un miler de castellvinencs i castellvineques ja han rebut almenys una dosi de vacuna contra la COVID-19

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 11:20

Cal seguir mantenint les mesures de prevenció de forma estricta fins que la immunització no abasti més percentatge de població

La vacunació contra la COVID-19 segueix avançant i segons dades del departament de Salut de la Generalitat, a data 19 de maig gairebé un miler de veïns i veïnes de Castellví de Rosanes havien rebut almenys una dosi de vacuna contra la COVID-19. D'aquests, 296 han fet la pauta completa de dues dosis i 652 persones més duen posada la primera dosi.

Amb aquestes xifres, i tenint en compte la població de Castellví, gairebé la meitat dels veïns i veïnes ja han rebut algun tipus d'immunització.

Aquesta notícia positiva, però, no eximeix de seguir complint estrictament amb les normes de prevenció de la COVID-19 fins que s'hagi assolit un grau superior d'immunització. Així, doncs, cal fer servir sempre la mascareta si som amb gent amb qui no convivim, mantenir les distàncies de seguretat, fer higiene de mans i ventilar els espais tancats on es produeixin trobades entre persones que no conviuen entre elles.

Les trobades socials i familiars estan limitades a una màxim de 10 persones com a mínim fins al 6 de juny, segons la normativa vigent.

Evolució de la pandèmia

A Castellví de Rosanes, actualment hi ha dos casos actius de COVID-19 que han estat diagnosticats els darrers quinze dies (Aquas Salut/Gencat consulta 28/05/2021 a les 09.00h). 
Pel que fa a l'escola de Castellví, tots els grups han pogut assistir a classe amb normalitat la darrera setmana i no n'hi ha cap de confinat.

Al conjunt del Baix Llobregat Nord la situació no és tan positiva com en dies anteriors. Si bé el risc de rebrot es manté en la franja baixa, la velocitat de reproducció del virus ha tornat a superar l'1 segons les darreres dades (Salut/Dades COVID consulta 28/05/2021 a les 10.45h) per l'increment de casos en alguns municipis grans.

Darrera actualització: 31.05.2021 | 13:33