Informa't de les darreres dades sobre la COVID-19

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00

Indicadors a les 16.30h de dilluns 16 de novembre

Les dades al conjunt del Baix Llobregat Nord i a Castellví de Rosanes segueixen en la línia d'evolució positiva dels darrers dies, però alguns dels indicadors, com el risc de rebrot, són encara elevats (a la imatge que hi ha en aquest article veureu que tot el Baix Llobregat Nord apareix encara en vermell).

Pel que fa a les dades a Castellví, hi ha hagut 4 positius nous des de divendres (dades Aquas Gencat 16/11/2020 a les 16.45h). De dilluns 9 a dilluns 16 de novembre, l'acumulat és d'11 positius confirmats. Malgrat que la velocitat de contagi baixa de forma important, cal mantenir estrictament les mesures de prevenció per reduir-la encara més. El risc de rebrot segueix reduint-se també, però com passa al conjunt del Baix Llobregat Nord està encara en la zona alta de la gràfica.
Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 90 casos confirmats de COVID-19 a Castellví de Rosanes. 
A l'escola Mare de Déu de Montserrat la situació no ha canviat des de divendres i hi ha un grup confinat (22 persones en total, de les quals segons el departament d'Educació de la Generalitat 21 són alumnes i 1 persona de l'equip docent, PAS, PAE confinats). 

En el global del Baix Llobregat Nord, si divendres el risc de rebrot era de 704 punts, les dades publicades aquest dilluns l'han rebaixat fins als 516. Encara és, però, a la zona alta (per sobre de 100). La velocitat de contagi se segueix reduint i és ara de 0,81 (cada persona infectada per la COVID-19 en pot contagiar 0,81). Aquesta xifra és important que estigui per sota d'1, i com més avall millor. 
L'edat mitjana de les persones infectades els darrers dies al Baix Llobregat Nord es manté estable entre 38 i 39 anys.

Equipaments municipals
Els parcs i zones de joc infantil estan tancats de 20 a 08h. Durant el dia sí que se'n pot fer ús seguint la resta de mesures de prevenció vigents. Els equipaments esportius estan tancats fins a nova ordre.

Recordatori de les limitacions de mobilitat i trobades 
- Confinament nocturn diari de 22h a 06h.
- No es poden fer trobades socials i familiars de més de 6 persones, ni en l'espai públic ni en l'àmbit privat. A les trobades de fins a 6 persones en l'espai públic no es pot ni menjar ni beure.
- Confiament municipal de divendres a les 06h a dilluns a les 06h. No es pot sortir del terme municipal llevat causa justificada i acreditada.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 11:40