La 1a Fira de la Tardor de Castellví de Rosanes se celebrarà diumenge 28 de novembre durant tot el matí i migdia

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 13:28

Els productes de la terra, les entitats, el comerç, l’artesania i diferents activitats seran protagonistes del dia, en què es farà també la reobertura oficial del CCR

Castellví de Rosanes es prepara per viure, diumenge 28 de novembre, la 1a Fira de la Tardor del municipi. Successora de la Fira de l’oli, la Fira de la tardor manté les activitats relacionades amb aquest producte alimentari –que es podrà adquirir també aquest 2021- i s’obre a d’altres propostes i activitats i a la presència de les entitats locals. L’espai central de la fira serà la plaça del poble de Castellví i també es desenvoluparan activitats a la sala gran i la pista del CCR, situades a pocs metres de la plaça. De fet, l’acte de reobertura oficial d’aquests dos espais després de les obres d’arranjament i adequació es farà en el marc de la Fira de la tardor.

La fira l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’entitat APECRO -que agrupa els propietaris agrícoles i forestals del municipi-, i és possible també gràcies al suport i col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Centre Cultural i Recreatiu, i de totes les persones i entitats que tindran participació i implicació la jornada.

La regidora de Cultura i Turisme, Teresa Mínguez, explica que “des de l’Ajuntament ens fa molta il·lusió poder tornar a recuperar el poder fer fires amb certa normalitat. Aquest 2021, juntament amb l’entitat APECRO, ha estat possible poder programar la 1a Fira de la Tardor”. La regidora assenyala també que en el treball previ que s’ha fet entre Ajuntament i APECRO “hem volgut reorientar el que abans era només la fira de l’oli per poder abastar més productes locals i donar cabuda al comerç del municipi, l’artesania i les entitats de Castellví de Rosanes”.

Activitats per a totes les edats de 10 a 14h

L’activitat arrencarà a les 10.00h, quan els diferents estands de la plaça es posaran en marxa i estaran oferint els seus productes i propostes fins a les 14h, aproximadament. S’hi podran comprar productes de la terra i alimentaris (oli d’oliva, mel, vi i cava, embotits i formatges, fleca...), i també trobar paradetes d’artesania, estands d’entitats i comerços locals i una exposició d’instantànies captades per fotògrafs de Castellví. Les eines del camp i els estris antics també tindran un espai dins la Fira de la tardor.

Els més menuts de casa gaudiran durant el matí d’un espai propi amb el taller de cases niu per a ocells que es farà d’11 a 13h a la plaça. L’activitat es realitzarà per torns al llarg de l’horari indicat fins a exhaurir el material disponible per a la construcció de cases niu.

Reobertura oficial de la sala gran i pista del CCR i visita

L’acte oficial de reobertura de la sala gran i pista del CCR es farà a les 12 del migdia a la sala, amb els parlaments institucionals seguits d’una visita oberta a les persones que vulguin descobrir com han quedat les instal·lacions després de les obres d’arranjament i adequació, que han permès reobrir aquest espai per poder-hi fer activitats per a tots els veïns i veïnes de Castellví.

A les 12.30h, a la pista del CCR, l’entitat Centre Cultural i Recreatiu oferirà un espectacle d’humor i circ titulat ‘Ricky, el profesor de tenis’, durant el qual es podrà fer també el vermut.

Finalment, a les 14.00h, per cloure la 1a Fira de la tardor, s’ha programat un tastet d’arròs de muntanya a la pista del CCR i a la plaça del poble, simultàniament. Per gaudir del tastet caldrà recollir abans el tiquet a l’Ajuntament del 22 al 26 de novembre. També n’hi haurà el 23 a la tarda, de 18 a 21h, al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina, en horari d’atenció administrativa. Si divendres 26 no s’han exhaurit els tiquets, es podran demanar a la Fira durant el matí fins a completar l’aforament previst.

Una fira segura

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes convida a tothom a gaudir de la Fira de la Tardor d’una forma segura, i per això recorda que caldrà dur mascareta en tots els espais, llevat en els moments de menjar i beure als espais habilitats.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 13:34