La 1a Fira de la Tardor de Castellví es tanca amb un balanç positiu en una jornada marcada pel vent i un fred rigorós

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 17:00

Desenes de persones van passar tant per les parades i tallers de la plaça del poble com per les activitats a la sala del CCR

Galeria d'imatges de la Fira de la tardor (enllaç)

La 1a Fira de la Tardor de Castellví, que va tenir lloc ahir diumenge al matí i migdia, s’ha tancat amb un balanç positiu. El vent i el fred rigorós que van marcar tota la jornada no van ser impediment perquè desenes de persones, tant de Castellví de Rosanes com vingudes d’altres municipis, participessin en la primera edició d’aquesta fira. Durant el matí es va fer també l’acte formal de reobertura de la sala gran del CCR –un cop acabats els treballs d’arranjament d’aquest espai i de la pista exterior del recinte–, i un espectacle ofert per l’entitat del CCR.

La Fira de la Tardor és successora de l’anterior Fira de l’oli, i tot i mantenir la presència d’aquest producte alimentari –que es va poder adquirir en diferents estands–, es va obrir a d’altres propostes i activitats i a la presència de les entitats locals a l’espai firal. La regidora de Cultura, Turisme i Associacionisme, Teresa Mínguez, fa una “bona valoració de com va anar la fira, encara que el temps no va acompanyar. Els i les firaires, al final de la jornada, comentaven que havien pogut anat venent els seus producte i l’espectacle organitzat pel CCR a la sala va ser molt divertit”. El final de festa va ser un tastet d’arròs de muntanya del qual no en va quedar ni una engruna.

L’espai central de la 1a Fira de la Tardor va ser la plaça del poble. L’entitat APECRO, organitzadora de la fira juntament amb l’Ajuntament, va exposar-hi una mostra de productes agrícoles de Castellví de Rosanes i algunes imatges antigues d’arbres monumentals del terme aportats per la pagesia castellvinenca i les cases més antigues del municipi.

A la fira també hi van tenir paper destacat els productes alimentaris i de la terra com l’oli d’oliva, la mel, els embotits, formatges, cava i vi i fleca, alguns dels quals de km zero de la mà de productors castellvinencs. Durant el matí es va poder comprar igualment artesania de diferents tipus i contribuir a causes solidàries a través de la compra de productes, d’una rifa i també apuntant-se a les activitats previstes en benefici de La Marató de TV3 organitzades per entitats i col·lectius locals. Una mostra d’imatges de fotògrafs de Castellví i tallers per als més petits per fer cases-niu i decoració nadalenca van tenir el seu espai a la fira, igual que diferents entitats locals que van participar-hi amb el seu estand.

Acte de reobertura de la sala i pista del CCR

Cap a migdia es va fer l’acte formal de reobertura de la sala i pista del CCR un cop acabades les obres que han permès torna a posar en servei aquests espais. L’acte va comptar amb parlaments de la regidora de Cultura, Teresa Mínguez, de la presidenta del Centre Cultural i Recreatiu (CCR), Gemma Ollé, i de l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino. Malgrat que a l’acte no hi va poder assistir cap representant de la Diputació de Barcelona, Camino va agrair a l’ens provincial el suport econòmic rebut per Castellví per poder fer aquesta intervenció en l’edifici. L’agraïment de l’alcalde també es va fer extensiu a l’entitat del CCR i a totes les persones que, tant des de l’àmbit de l’associació com del municipal des del passat mandat, han fet possible que l’arranjament i reobertura d’aquests espais fos una realitat.

Tot seguit, l’entitat del Centre Cultural i Recreatiu va oferir el divertit espectacle de circ i humor ‘Ricky, el profesor de tenis’, que va fer el ple de públic, i un vermut.

Un arròs de muntanya per cloure la Fira

El final de Fira va arribar de la mà d’un tastet d’arròs de muntanya del qual se’n van fer dues-centes racions d’aperitiu, que es van exhaurir totes. El tastet es va servir a la plaça del poble  i els tiquets, que es podien aconseguir a l’Ajuntament, es van esgotar els dies previs a la Fira.

Darrera actualització: 29.11.2021 | 17:19