La 3a Fira de la tardor de Castellví de Rosanes arriba diumenge 19 amb productes de la terra, artesania i més activitats

Divendres, 10 de novembre de 2023

La cita és a la plaça del poble i carrers adjacents de les 10 a les 14 hores

Castellví de Rosanes es prepara per celebrar la 3a Fira de la tardor el proper 19 de novembre, de les 10 a les 14h, a la plaça del poble i els carrers adjacents. Durant la jornada, i un any més, els productes de la terra i de proximitat, i també l’artesania, seran els protagonistes. No faltaran a la cita les activitats familiars, la fotografia ni la música, com tampoc un parell d’àpats per agafar forces durant la jornada. La 3a Fira de la tardor l’organitzen l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’associació APECRO, amb suport de l’àrea de Desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona.

Les activitats començaran a les 10 del matí, quan s’obriran els estands. En paral·lel, a la plaça hi haurà l’esmorzar de botifarrada, per al qual cal comprar abans el tiquet. Es podran adquirir per 3 euros a l’Ajuntament des de dilluns dia 13 i fins a exhaurir places. El dimarts 14 a la tarda, també se’n podran trobar al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina en horari d’atenció administrativa de 18 a 21h.

Als estands de la fira s’hi podran adquirir, fins les 14 hores, diferents productes de la terra i de proximitat, com són l’oli d’oliva, el vi i el cava, la mel, formatges i embotits i també productes de fleca. A l’espai firal hi haurà també diferents parades d’artesania.

Les famílies tindran la seva cita a partir de les 11 del matí, quan començarà el taller per elaborar una kokedama. Per ordre d’arribada, i fins a exhaurir material, els infants -acompanyats d’un familiar adult-, podran elaborar una d’aquestes plantes que creixen sense necessitat de test. Cada infant assistent podrà elaborar una planta.

Durant el matí hi haurà d’altres activitats complementàries a l’espai firal. Per començar, l’exposició dels fotògrafs locals David Planas i Víctor Valle, que mostraran al públic el seu treball. En l’àmbit de l’artesania, el cisteller Pau Trepat farà durant el matí una demostració en directe d’elaboració d’un objecte de vímet amb tècniques tradicionals, per mostrar aquest ofici antic avui poc conegut, però que abans feia productes que eren a totes les cases.

La nota musical de la fira la posarà la banda Swing Engine, que recorrerà l’espai dels estands amb la seva animada música per acompanyar la vetllada.

Per acabar la 3a Fira de la tardor, a les 14h, es podrà degustar un tastet de civet de senglar, a peu dret. Es repartiran racions fins a exhaurir el guisat.

Des de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes es vol expressar l’agraïment a totes les persones, entitats, artesans i artesanes i comerços que fan possible aquesta activitat.

Per la celebració de la fira, des de les 7 del matí es tallaran al trànsit els carrers que envolten la plaça, per on no es podrà circular (Serral, Bonaventura Pedemonte i Dr. Peris de forma total, i Parra, Sant Antoni i av. Mare de Déu de Montserrat de forma parcial). En paral·lel es faran de doble sentit alguns trams de carrers contigus, per facilitar la mobilitat. L’aparcament també quedarà afectat en algunes parts. Es recomana estacionar al C. Manel Fernández. Les afectacions de mobilitat finalitzaran cap a les 18h, aproximadament, quan s’hagi desmuntat tot el recinte firal.
 

Darrera actualització: 9.11.2023 | 15:02