La cultura ha estat la protagonista del cap de setmana, amb la música i la dansa al capdavant

Dilluns, 16 de gener de 2023

La inauguració de l’EMiD de Castellví de Rosanes i el concert d’any nou van posar l’accent a la jornada de dissabte

La cultura ha estat la gran protagonista del cap de setmana a Castellví de Rosanes, i més concretament el dissabte, en què diverses propostes vinculades a la música i la dansa van posar l’accent a la jornada. Per una banda, al migdia, la inauguració de l’Escola de Música i Dansa (EMiD) de Castellví de Rosanes, una iniciativa de l’Associació cultural ENRE9 que compta amb el suport de l’Ajuntament. De l’altra, el concert d’any nou amb Eugeni Muriel Quintet que va omplir de músiques del món la sala del CCR la tarda de dissabte.

La inauguració de l’EMiD va aplegar al voltant d’un centenar de persones en el conjunt d’actes programats. En la primera part, al recinte de l’escola, els i les assistents van poder veure les instal·lacions i gaudir de l’actuació d’Antonio Zarco i Eva Navas -fundadors d’ENRE9 i directors artístics del centre- acompanyats d’Alba Ribas. Tant Navas, primer, com l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, després, van adreçar unes paraules als i les assistents a l’acte amb motiu de la inauguració. Abans de començar el programa d’actes previst, i just a l’accés al recinte, Zarco, Navas i Camino van descobrir la placa que identifica des d’ara aquest espai formatiu.

En el transcurs de la primera part de la vetllada inaugural, es va poder veure un vídeo en què diverses persones vinculades a la cultura felicitaven l’EMiD per la posada en marxa del centre, i els artistes Felipe García i J. M. Pagán van fer donatiu d’obres seves a l’escola per vestir les parets del centre.

La part més festiva de l’acte inaugural va ser la que va tenir lloc a la veïna plaça Comenius, on diversos grups d’alumnes del centre, i també el professorat, van fer gaudir el públic assistent amb actuacions de música i dansa on van mostrar els progressos d’aquests primers mesos de formació a l’EMiD.

Un viatge musical arreu del món
A la tarda, els ‘Records de viatge’ d’Eugeni Muriel Quintet van ser els protagonistes. El concert d’any nou, que va començar a les 18h a la sala del CCR, va servir per posar punt final als actes culturals de Nadal i Reis, que van començar el 16 de desembre.

L’actuació va transportar el públic a un viatge arreu del món gràcies a cançons de diferents estils, des del fado a la música irlandesa, passant per l’havanera, entre d’altres, en una aplaudida actuació. 

Darrera actualització: 16.01.2023 | 16:51