La cultura i les tradicions seran les protagonistes de la Festa de Sant Miquel 2023

Dilluns, 18 de setembre de 2023 a les 18:08

Del 22 al 24 de setembre, Castellví de Rosanes viurà la seva festa major petita

Castellví de Rosanes es prepara per celebrar aquest proper cap de setmana la Festa de Sant Miquel, que del 22 al 24 de setembre desplegarà un programa d’activitats on la cultura i les tradicions seran les protagonistes. Entre les propostes, hi haurà la segona edició de la Fira tastets de vi, estrenada el 2022; la 6a Diada castellera de Sant Miquel de Castellví, i també l’actuació de Daniel Anglès acompanyat de Marc Sambola amb l’espectacle ‘Punto de Rocío’.

El programa d’actes arrencarà el vespre de divendres a la plaça del poble amb un assaig obert dels castellers Vailets de Gelida, pensat perquè tothom que vulgui sumar-s’hi per provar l’experiència de fer castells ho pugui fer. A les 20.30h serà l’assaig de la canalla, mentre que a les 22.00h començarà l’assaig general.

L’endemà, dissabte 23, la primera proposta serà de la mà de La 963, l’Associació de Joves de Castellví. L’entitat ha organitzat una caminada oberta a la participació de gent de totes les edats que anirà de la plaça a les proximitats del Castellvell de Rosanes, per tornar després cap a la plaça. El nom de l’entitat, La 963, fa referència precisament a la data més antiga en què està documentat el castell que dona nom i origen al municipi. Les persones que vulguin participar-hi s’han d’apuntar a l’Ajuntament. Cal dur esmorzar, aigua i també calçat adequat per a muntanya; també gorra i si calen, bastons. En acabar, hi haurà un vermut a la plaça amb preus molt populars.

Dissabte a la tarda, a partir de les 18h i fins les 23h, la pista exterior del CCR acollirà la 2a Fira Tastets de vi de Castellví de Rosanes, dinamitzada per l’associació Ruvins, i en què es podran trobar tant diferents cellers com estands de restauració, per sopar durant la vetllada. Els tiquets i les copes es podran adquirir aquella mateixa tarda durant l’esdeveniment. En el transcurs de la fira hi haurà acompanyament musical en directe amb el suport de l’Associació Cultural EnRe9 i la participació d’Antonio Zarco i Eva Navas, professors de l’Escola de Música i Dansa de Castellví de Rosanes, que juntament amb Mariana Giustina interpretaran cançons brasileres i portugueses.

Acabada la fira, arribarà la festa. A la plaça del poble, i a partir de les 23.30h, el grup de versions Silver Monkeys serà l’encarregat de portar el bon rotllo per ballar fins la matinada. Quan acabin, donaran el relleu al Dj Dylan Lorenzo, que allargarà la festa per a tothom que encara tingui ganes de ballar una estona més. L’entitat jove La 963 oferirà servei de barra durant tota la nit.

Castellers per arrencar el darrer dia de celebracions
El diumenge 24 de setembre l’activitat començarà a migdia amb la 6a Diada castellera de Sant Miquel de Castellví de Rosanes. La colla dels Vailets de Gelida actuarà com a amfitriona, i actuarà acompanyada dels Manyacs de Parets del Vallès i dels Torraires de Montblanc a la plaça del poble. En acabar la diada castellera, hi haurà un vermut.

El final de la Festa de Sant Miquel el posarà el castellvinenc Daniel Anglès amb el seu espectacle ‘Punto de Rocío’. Anglès, a la veu, en companyia de Marc Sambola a la guitarra, pujarà a l’escenari del CCR per interpretar versions de cançons que en el seu dia va popularitzar Rocío Jurado. Amor i desamor amb temes que formen ja part de l’imaginari col·lectiu. L’actuació començarà a les 19.00h a la sala del CCR i l’entrada es gratuïta

Darrera actualització: 18.09.2023 | 18:12