La Festa Major 2022 de Castellví de Rosanes recupera després de dos anys els actes més tradicionals

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 18:50

El programa s’ha començat a repartir per les llars juntament amb dues plantes aromàtiques per cada domicili 

La Festa Major 2022 de Castellví de Rosanes recupera aquest 2022 les activitats tradicionals d’abans de la pandèmia, i que els dos darrers anys no s’havien pogut celebrar per les mesures per contenir la COVID-19. Enguany, però, la millora de la situació epidemiològica ha permès poder tornar a programar algunes activitats més esperades de la Festa Major castellvinenca com el sopar de germanor de divendres a la plaça, la Nit Jove i el correfoc, entre d’altres. El gruix de propostes es concentraran del 27 al 29 de maig, però ja aquest proper diumenge, dia 22, hi haurà les primeres activitats.

Les llars de Castellví de Rosanes han començat a rebre el programa de la Festa Major acompanyat de dues plantes aromàtiques per posar a balcons, patis i jardins aquests dies. El repartiment es preveu que finalitzi entre demà i dimecres, depenent dels barris. La regidora de Cultura, Teresa Mínguez, explica que “ens fa molta il·lusió poder recuperar la normalitat en la Festa Major després de dos anys. Aquesta és segurament la diada festiva més assenyalada de Castellví de Rosanes, i és un fet molt positiu poder-nos tornar a aplegar a places i carrers per divertir-nos amb civisme, gaudir de la cultura i compartir bons moments entre veïns i veïnes en un ambient de retrobada normalitat, sense les limitacions que els darrers dos anys impossibilitaven celebrar moltes de les activitats més tradicionals de la nostra Festa Major”.

Caminada, música i literatura
Les jornades prèvia de la Festa Major portaran descoberta de l’entorn, música i literatura. D’una banda, aquest diumenge, 22 de maig al matí, a partir de les 10h, una caminada permetrà recórrer els miradors turístics i naturals de Castellví de Rosanes situats al bosc. La sortida és a la plaça del poble i caldrà dur esmorzar, aigua i calçat subjecte. També gorra i bastons, en cas de necessitar-los.
A la tarda, a partir de les 18.00h, la parròquia de Sant Miquel de Castellví organitza un concert d’orgue i trompeta interpretat per Lorién Santana i Carles Raya, on es podrà gaudir des de cançons populars fins a conegudes bandes sonores de pel·lícules.
La literatura arribarà dijous 26 de mà de l’escriptora Sílvia Soler, que serà a les 18.30h a Castellví de Rosanes per comentar la seva novel·la ‘Nosaltres, després’. Aquesta activitat s’emmarca en la programació del Club de Lectura de Castellví de Rosanes amb la participació del Bibliobús La Mola i la regidoria de Cultura.

Sopar, ball, Nit jove, fira i correfoc
Del 27 al 29 de maig serà el gruix de la Festa Major de Sant Isidre 2022 de Castellví de Rosanes, amb la recuperació d’activitats tan esperades com el sopar de germanor a la fresca que cada any, després del pregó, dona arrencada a les celebracions. Serà divendres 27 al vespre i anirà seguit de ball amb l’orquestra ‘Hits de la teva vida’ i de festa amb DJ.

Dissabte 28 es recupera el concurs de paelles i fideuades, al migdia, que anirà seguit d’un dinar, i a la tarda la Trampolinada tornarà a ser la protagonista per a infants i joves, aquest any amb un nou format de jocs esportius i tecnològics. A la nit, després d’haver pogut sopar a la fresca a la plaça -hi haurà servei de barra i entrepans-, tornarà la Nit Jove. Els protagonistes d’aquest 2022 seran els Tàrraco Surfers, uns romans esbojarrats amb esperit de surf rock liderats per Joan Reig, bateria de Els Pets. Les versions dels Tàrraco Surfers, que començaran a les 23.30h, donaran pas, ja de matinada, a una sessió amb el DJ Pablo Picón.

Diumenge 29, darrer dia de la Festa Major, la Fira de l’agricultura, el comerç i les entitats omplirà el matí de 10 a 14h, acompanyada de la mostra de cultura popular amb els Gegants de Sant Feliu de Llobregat i la ballada dels gegants i el gegantó de Castellví de Rosanes. La tarda serà per a les famílies, amb dos espectacles -un de màgia i un dj per a infants- a la pista del CCR, abans del berenar-sopar que permetrà agafar forces per al correfoc i final de festa.

Des de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes es vol donar les gràcies a totes les persones, empreses, comerços i entitats que fan també possible la Festa Major i a les institucions que donen suport a algunes de les activitats previstes (Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya).
 

Darrera actualització: 16.05.2022 | 19:22