La Generalitat demana responsabilitat individual per prevenir el coronavirus amb l'aixecament avui de moltes de les restriccions vigents

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 15:00

La situació epidemiològica a Castellví segueix amb zero casos actius

Avui, 15 d'octubre, a Catalunya s'aixequen moltes de les restriccions vigents els darrers mesos per contenir la COVID-19. En aquest escenari, la Generalitat demana a la ciutadania responsabilitat individual per prevenir els contagis i deixa aquesta obligació per escrit en la resolució normativa que entra en vigor avui i durarà com a mínim fins al dia 22 d'octubre, inclòs.

En aquest sentit, cal que tothom es faci responsable d'adoptar les mesures de protecció per prevenir el coronavirus pel que fa a la higiene de mans, la distància de seguretat, la higiene respiratòria (tossir i esternudar cobrint-se nas i boca), i l'ús de la mascareta en espais tancats i també a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància. Igualment es recorda la importància de triar espais oberts respecte de tancats i, en aquest segon cas, ventilar-los bé.

Les mesures que entren en vigor avui suposen la supressió dels límits d'aforament en les activitats culturals, el comerç i la restauració, així com en congressos, fires i activitats assimilables. Els equipaments esportius a l'aire lliure poden tenir també una ocupació del 100%, però no els interiors, on és del 80%.

Pel que fa a l'oci nocturn, es mantenen les mesures aprovades ara fa una setmana per a la seva reobertura amb límits d'aforament interior i necessitat de certificar la vacunació, o bé una prova negativa PCR o d'antígens o bé haver-se recuperat de la COVID-19 els darrers 6 mesos.

Cap cas actiu a Castellví de Rosanes

La darrera setmana no hi ha hagut cap nou cas de COVID-19 diagnosticat a Castellví de Rosanes, i una setmana més el municipi no registra cap cas actiu de coronavirus. (Aquas Gencat consulta 15/10/2021 a les 09.00h).

A l'escola Mare de Déu de Montserrat, la situació és també de normalitat i amb tots els grups a les seves aules, segons dades del portal Traçacovid del departament d'Educació (consulta 15/10/2021 a les 11.00h).

D'altra banda, es preveu que dilluns vinent, 18 d'octubre, comenci la campanya anual de vacunació de la grip. Enguany aquesta campanya es coordinarà amb la de la vacunació de la COVID-19 en les persones de més edat que s'hagin de posar la tercera dosi.

Pel que fa al conjunt del Baix Llobregat Nord, les dades globals milloren respecte de la passada setmana. La velocitat de propagació del virus se situa en 0,84 (cada persona malalta de COVID-19 en contagia menys d'una de mitjana) i el risc de rebrot ha tornat a baixar fins a nivell de finals de setembre, a la zona considerada "moderada" (Salut/Dades COVID consulta 15/10/2021 a les 11.20h).

Darrera actualització: 27.10.2021 | 08:42