La gent gran de Castellví recupera les sortides culturals després de dos anys d’aturada

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 12:11

L’Ajuntament les programa periòdicament, i aquest 30 de novembre s’ha visitat la Cartoixa d’Escaladei, al Priorat

La gent gran de Castellví de Rosanes ha pogut tornar a gaudir aquest passat mes de novembre d’una sortida cultural adreçada especialment a aquest col·lectiu després de dos anys d’aturada per les restriccions derivades de la prevenció de la COVID-19. El dimecres 30 de novembre, un grup de gairebé 60 veïns i veïnes de diferents barris van visitar la comarca del Priorat i un dels seus indrets més emblemàtics, la Cartoixa de Santa Maria d’Escaladei.

La regidora de Cultura i de Gent gran, Teresa Mínguez, explica que “ens fa molta il·lusió haver pogut recuperar aquesta activitat, que a més de tenir una vessant cultural i lúdica, permet també que la gent gran de Castellví de Rosanes que viu en diferents barris es conegui, convisqui i comparteixi un dia de germanor”. Ara fa uns dies, l’Ajuntament va organitzar també una sortida al teatre a Barcelona amb objectius similars: gaudir de la cultura i facilitar un espai de trobada entre veïns i veïnes de diferents barris.

La sortida al Priorat s’ha emmarcat en la Tardor de la gent gran, que va començar fa unes setmanes amb l’homenatge als veïns i veïnes de més edat. L’excursió va incloure la visita, al migdia, d’un dels elements patrimonials més importants de Catalunya, la Cartoixa d’Escaladei. Allà els i les participats a la sortida van fer una visita guiada pel recinte per conèixer-ne la història i la seva importància en el context català.

Posteriorment, el grup es va traslladar a una de les moltes viles emblemàtiques del Priorat, Gratallops, on van fer parada per dinar abans de retornar cap a Castellví de Rosanes.

Les sortides culturals de la gent gran estan obertes també a d’altres grups d’edat, però tant per horari com per la naturalesa de les activitats programades estan especialment orientades a aquest col·lectiu, que és el que té més dificultats per gaudir d’aquest tipus d’activitats pel seu compte.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 12:30