La incidència de la COVID-19 a Castellví a l'agost ha estat inferior a la registrada durant el juliol

Divendres, 27 d'agost de 2021 a les 12:30

Les mesures de prevenció es prorroguen una setmana més i decau el confinament nocturn a tot Catalunya

La COVID-19 ha frenat la seva expansió durant el mes d'agost respecte del juliol, i aquesta tendència s'ha notat també a Castellví de Rosanes segons les dades publicades diàriament per la Generalitat. No obstant això, cal no abaixar la guàrdia ja que la incidència del virus a Catalunya segueix essent important i el risc de rebrot continua en la franja alta. 

Durant el mes de juliol, a Castellví de Rosanes una cinquantena de persones van ser diagnosticades de COVID-19, mentre que a l'agost no han arribat a la desena (Dades obertes Catalunya consulta 27/08/2021 a les 09.10h). Actualment, segons el portal Aquas de la Generalitat, no hi ha cap cas actiu de COVID-19 al municipi, ni tampoc cap de sospitós (BiocomSC UPC consulta 27/08/2021 a les 09.15h).

Al conjunt del Baix Llobregat Nord, el risc de rebrot continua a la zona vermella de la gràfica, amb 223 punts segons les darreres dades (Salut/Dades COVID consulta 27/08/2021 a les 10.00h). La velocitat de propagació del virus es manté per sota de l'1 (aquest darrer punt és dels més rellevants, ja que per sobre de l'1, l'epidèmia creix). El % de positivitat de les proves PCR i testos d'antígens segueix per sobre del 5, però s'ha reduït respecte del mes de juliol. De persones vacunades, n'hi ha ja gairebé 118.000 almenys amb la primera dosi al Baix Llobregat Nord.

Les dades globals de Catalunya indiquen un risc de rebrot i una velocitat de propagació del virus molt similars a les dades del Baix Llobregat Nord. Actualment hi ha gairebé 1.400 persones ingressades als hospitals catalans per causa de la COVID-19.

Mesures de prevenció fins al 3 de setembre

La Generalitat ha prorrogat una setmana més diferents mesures de prevenció del coronavirus vigents a Catalunya llevat del confinament nocturn, que decau en tot el territori i per tant ja no serà d'aplicació.
Pel que fa a la resta de mesures, a continuació se'n detallen algunes:

  • Trobades socials i familiars limitades a 10 persones, tant en l'àmbit públic com privat. No es pot menjar ni beure en grup en espais públics (excepte activitats de lleure educatiu i sortides escolars).
  • La restauració, l'esport i la cultura mantenen l'horari de tancament a les 00.30h.
  • No es poden fer activitats de ball a restauració i discoteques, entre d'altres.
  • No es pot fumar a una distància inferior a 2 metres de persones no convivents.
  • La mascareta segueix essent obligatòria en espais tancats, transport i sempre que a l'aire lliure no es pugui mantenir una distància mínima d'1,5 metres amb persones no convivents. Es recomana, però, dur-la sempre a la via pública, malgrat que hi hagi distància suficient.
Darrera actualització: 27.08.2021 | 12:41