La nova canonada d’aigua que dona servei al carrer de Tarragona ja està en funcionament

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 17:44

L’obra de renovació de la xarxa ha inclòs l’habilitació de dos hidrants, canvi d’escomeses i millores a l’accés al dipòsit de Valldaina

Els veïns i veïnes del carrer de Tarragona, a Valldaina, ja disposen d’una nova canonada que dona servei d’aigua potable als seus domicilis. Entre finals del 2020 i primers d’aquest any s’han renovat gairebé 500 metres de xarxa en dos trams d’aquest carrer, el comprès entre els números 2 i 24 (280 metres de canonada nova) i la zona entre el dipòsit del carrer de Girona i el número 48 carrer de Tarragona (197 metres de canonada). L’objectiu de l’actuació ha estat posar remei a les continuades avaries que la canonada vella havia comportat els darrers anys, i que a part de causar interrupcions de servei provocaven pèrdues d’aigua.

L’actuació al carrer de Tarragona "és un pas mes en la millora i renovació de la xarxa d’aigua de Castellví de Rosanes que estem duent a terme des del 2015, amb una política de destinar recursos a una xarxa molt malmesa on es perdia molta aigua i que continuarem arranjant en els propers anys", afirma el regidor d’Hisenda i Serveis municipals externalitzats, Joan Carles Almirall.

En paral·lel a aquesta renovació de la xarxa s’ha fet una actuació de substitució d’escomeses i s’han posat en servei dos hidrants al carrer de Tarragona per donar aigua als Bombers en cas d’emergència. Alhora, s’ha construït una nova escala cap al dipòsit del carrer de Girona per millorar l’accés de manteniment a la instal·lació, a la zona del talús situat sota del dipòsit.

Abans de posar en funcionament la nova canonada es va fer una desinfecció de la mateixa i testos per comprovar el compliment dels paràmetres fixats per normativa a nivell de salut. Un cop feta aquesta verificació, es va procedir a posar en servei la xarxa nova i es va desconnectar la instal·lació antiga, que és la que havia estat donant problemes durant anys.

Un antic tram de xarxa poc eficient i amb moltes avaries

Els darrers vuit anys, la xarxa del carrer de Tarragona havia patit més de 60 avaries i per aquesta raó des de l’Ajuntament s’havia considerat prioritària la renovació de la infraestructura en aquesta zona. Per poder fer front a l’obra per reduir aquestes pèrdues i assegurar l’ús més eficient de l’aigua en l’actual escenari de canvi climàtic, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat una subvenció per cobrir-ne la meitat del cost, que va ser concedida per la direcció general de Qualitat ambiental i canvi climàtic. En aquest sentit, l’actuació de canvi de canonades al carrer de Tarragona es preveu que millori entre 10 i 15 punts el rendiment de la xarxa.

L’obra es va adjudicar la passada tardor a Canalizaciones La Torre SL per import de gairebé 94.000 euros, IVA inclòs.

Darrera actualització: 15.02.2021 | 18:17