La preinscripció escolar per a educació infantil, primària i ESO és oberta fins al 20 de març

Dimarts, 12 de març de 2024

El tràmit s’ha de presentar en línia des de qualsevol tauleta, ordinador o telèfon mòbil amb un certificat digital

El període de preinscripció escolar per al curs 2024-2025 és obert fins al 20 de març per a famílies amb infants que el curs que ve hagin de començar el segon cicle d’educació infantil (I3), primària o bé l’ESO. El tràmit s’ha de presentar en línia seguint les instruccions del web de la preinscripció que ha habilitat el departament d'Educació de la Generalitat

Les famílies cal que aportin, en fer aquest tràmit davant, la documentació d’identificació requerida i també aquella que acrediti els diferents criteris que correspongui, segons el cas. El tràmit és obligatori fer-lo per Internet i es pot gestionar tant des d’un ordinador com des d’una tauleta o telèfon mòbil amb connexió a Internet. Al web de la preinscripció hi ha diferents vídeos explicatius de com fer-lo i de com preparar la documentació adjunta al tràmit.

També cal disposar d’una eina d’identitat digital. La més simple d’activar i d’utilitzar és l’idCAT mòbil. Per donar-s’hi d’alta només cal la targeta sanitària, el DNI o TIE, un telèfon mòbil i una adreça de correu electrònic, i ser major de 16 anys. Si es disposa d’un altre tipus de certificat d’identitat per fer tràmits en línia (idCAT o altres), també es pot utilitzar. Al mateix web es poden consultar els certificats que permeten fer el tràmit.

L’àrea de Serveis Socials atendrà dubtes o consultes que puguin tenir les famílies a l’hora de fer la tramitació, com aclarir quin tipus de documentació han d’aportar, per exemple (amb cita prèvia).

Darrera actualització: 12.03.2024 | 14:24