La prudència per Setmana Santa és clau per l'evolució de la pandèmia els pròxims dies

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 10:50

Darreres dades sobre la COVID-19

Els indicadors de la COVID-19 fa dies que empitjoren i la Setmana Santa serà clau per l'evolució de la pandèmia i per aturar l'inici d'una quarta onada. Per aquest motiu l'Ajuntament de Castellví vol fer una crida a la responsabilitat de tots els veïns i veïnes perquè es mantinguin les normes de prevenció vigents i s'evitin aquests dies situacions de risc que puguin ocasionar brots de contagis. L'acció individual és clau per reduir el nombre de persones infectades i salvar vides.

Avança la vacunació a Castellví

Pel que fa a la immunització de la població, ahir dimecres el consultori mèdic va organitzar un dispositiu especial durant el matí per vacunar un important nombre de persones de Castellví en situació de dependència i/o vulnerabilitat i veïns i veïnes de la franja més gran d'edat. En alguns moments es va fer servir la plaça com a sala d'espera temporal de les persones convocades a vacunar-se.

Pel que fa les persones de 60 a 65 anys que hagin rebut un missatge per demanar hora per posar-se la vacuna, caldrà que segueixin les instruccions que se'ls ha facilitat. En aquest cas, els centres de vacunació per a aquest grup d'edat són en d'altres municipis i s'aniran donant hores depenent de la disponibilitat de vacunes.

Velocitat de propagació per sobre d'1

La velocitat de propagació del virus al Baix Llobregat Nord es manté per sobre de l'1, i això vol dir que l'epidèmia creix (Salut/Dades COVID-19 consulta 01/04 a les 10.04h). Concretament és de l'1,07.

Al global de Catalunya, la velocitat és més alta i arriba a l'1,20. Cada 100 persones infectades a Catalunya en contagien 120 més. El risc de rebrot s'enfila segons les darreres xifres als 275 punts (Salut/Dades COVID-19 consulta 01/04 a les 10.04h).

Darrera actualització: 08.04.2021 | 11:39