La recuperació de la zona cremada al juliol s’iniciarà amb la retirada d’arbres amb risc de caiguda i actuació a camins

Dimarts, 31 d'agost de 2021 a les 13:00

El desplegament de mesures es farà per fases i amb l’acompanyament de la Diputació de Barcelona

La recuperació de la zona cremada el mes de juliol en l’incendi que va afectar els termes de Castellví de Rosanes i Martorell es farà per fases i començarà amb la retirada d’arbres amb risc de caiguda als camins i actuacions per evitar esllavissades per la pluja. Així es va explicar a primers d’agost després de la reunió que els dos Ajuntaments i la Diputació de Barcelona van mantenir, tal com s’havia anunciat, per encarar la recuperació d’aquest espai calcinat, que abasta unes 200 hectàrees. En la trobada, per part de l’Ajuntament de Castellví hi va ser present l’alcalde, Adrià Camino, qui des del primer moment de l’incendi ja va mantenir el contacte amb el diputat delegat de la Diputació de Barcelona de l'àrea de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'incendis, Josep Tarín, per encara aquesta etapa de recuperació. Tarín també va ser present a la reunió, igual que l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

“Aquesta primera fase que hem de fer ara és de prevenció i de seguretat”, explica Camino, que detalla que “serà una actuació d’urgència per retirar pins cremats que siguin a prop de camins o propietats i que presentin risc de caiguda”. L’alcalde afegeix també que es faran actuacions de trencaaigües en alguns camins per evitar eventuals esllavissades en el moment que hi hagués pluges fortes.

En una segona etapa, que es preveu que s’allargui fins a mitjans del 2022, s’encararà la retirada de la fusta cremada. La Diputació té previst fer una reunió amb les persones propietàries de les finques afectades pel foc per coordinar aquesta acció. 

El mes de juliol, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va fer una primera crida a les persones que tinguin una propietat forestal al terme cremada durant l’incendi perquè s’adrecin a l’Ajuntament per actualitzar-ne les dades de contacte, ja que en alguns casos les informacions registrades de les finques són molt antigues. Si hi ha alguna persona que encara no ha fet aquesta gestió amb l’Ajuntament, pot fer-ho via telefònica o bé a través del correu info@castellviderosanes.cat.

En el pla de recuperació de la zona cremada hi ha prevista, també durant el 2022, una tercera fase orientada a la recuperació i reforestació, en què es preveu comptar amb major participació ciutadana. Aquesta fase s’anirà definint els pròxims mesos a mesura que avancin la resta de treballs a la zona per poder-se executar de forma coordinada i planificada, i sempre sota criteri tècnic.

Darrera actualització: 31.08.2021 | 12:53