La regidora de Joventut trasllada a la consellera comarcal de l’àrea les necessitats de Castellví

Dimarts, 21 de febrer de 2023 a les 14:00

Clara Quirante fa una visita al municipi per conèixer de primera mà la realitat local

La regidoria de Joventut de Castellví de Rosanes rep suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat per desenvolupar algunes de les seves activitats, i per aquest motiu la consellera comarcal d’aquesta àrea, Clara Quirante, va ser ahir dilluns a Castellví de Rosanes per reunir-se amb la regidora de Joventut, Teresa Mínguez. La trobada va permetre la consellera comentar en persona amb Mínguez aquests suports, conèixer quina és la realitat local i del jovent castellvinenc i quines necessitats té Castellví que el diferencien d’altres municipis més grans del Baix Llobregat.

En la trobada, Mínguez i Quirante van ser acompanyades també pel personal tècnic de les respectives àrees. Regidora i consellera van repassar alguns temes que afecten especialment les polítiques de joventut als municipis petits, com són la manca de recursos econòmics i de personal i l’elevat grau de dispersió de la població, també de la jove, que dificulta la cohesió del grup i la realització de determinades activitats. A aquest fet, s’hi afegeixen també les dificultats en la mobilitat que afecten especialment els nois i noies joves que encara no poden conduir.

Durant la reunió també es van comentar altres aspectes com el suport econòmic de la Generalitat per a Joventut que es rep anualment a través del Consell Comarcal i també d’altres recursos informatius i d’assessorament a disposició del jovent castellvinenc, com és l’Oficina jove d’emancipació. Igualment es va explorar la possibilitat, encara en estudi, de visites sobre el territori de l’oficina jove comarcal alguns moment de l’any per complementar les accions fetes des de l’Ajuntament, una possibilitat que és ben valorada per Castellví.

Accions de la regidoria
Des de la regidoria de Joventut de Castellví de Rosanes l’acció actualment s’enfoca en dues línies de treball principals, i a més a més la regidora Teresa Mínguez recorda que “un dels avantatges de ser un poble petit és la proximitat, i el jovent sap que té les portes de l’Ajuntament obertes per venir i expressar les seves necessitats, inquietuds i propostes, tal com ha anat fent els darrers anys”

La primera de les línies de treballs actuals, de la primavera fins a primers de tardor, especialment, és generar una oferta de lleure jove pública, davant la manca d’una oferta privada, que permeti els nois i noies gaudir d’activitats pensades per a ells en diferents moments de l’any sense haver de sortir de Castellví. 

La segona, la Consulta jove, un servei d’assessorament i informació totalment confidencial que s’ofereix tant presencialment com ‘online’ a tots els nois i noies que vulguin resoldre dubtes sobre temes tan variats com poden ser l’emancipació i l’habitatge, la sexualitat, els estudis o el món laboral, entre d’altres. A banda, en cas que els nois i noies ho necessitin se’ls pot derivar des de l’Ajuntament a d’altres serveis de suport i assessorament d’àmbit comarcal.

Darrera actualització: 21.02.2023 | 14:03