La regidoria de Benestar Social inicia un curs d’alfabetització bàsica amb suport de la Creu Roja

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 15:20

Es farà formació de castellà per a situacions de la vida quotidiana i de reforç de lectoescriptura per a persones sense cap coneixement

La regidoria de Benestar Social ha posat en marxa aquest novembre un curs d’alfabetització bàsica pensat per donar eines per afrontar la vida diària a persones de Castellví de Rosanes que, o bé no saben ni llegir ni escriure, o bé, tot i saber-ne, només poden expressar-se en llengües estrangeres amb les quals no poden fer les gestions i compres bàsiques del dia a dia. La formació s’ofereix amb suport de voluntariat de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

El curs ha començat avui i s’allargarà fins al mes de juny, coincidint amb el final del calendari escolar; l’aula d’alfabetització serà cada dimecres al Casal de la Gent Gran en horari de matí. D’aquesta manera es vol apropar una formació molt bàsica als veïns i veïnes de Castellví de Rosanes que en tenen necessitat, perquè puguin adquirir aquests coneixements sense haver-se de desplaçar del municipi. 

A les escoles d’adults de localitats del voltant hi ha poques places i s’ha vist la necessitat de fer aquesta formació a Castellví per assegurar l’alfabetització d’aquest grup de veïns i veïnes. Des de la regidoria s’espera que aquest curs serveixi de base a les persones inscrites per animar-se a prendre part en altres formacions en el futur.

En aquest curs, a les persones que no saben llegir ni escriure el voluntariat de la Creu Roja els farà formació de lectoescriptura bàsica en llengua castellana perquè puguin fer la compra, moure’s per la via pública o accedir a la informació bàsica de serveis, entre d’altres. A les persones que ja saben llegir i escriure en llengua estrangera, per la seva part, se’ls donaran pautes de castellà bàsic per a la vida diària que els permetin també des d’anar a fer un cafè a comprar en qualsevol establiment, per exemple. 

L’objectiu d’aquest taller d’alfabetització, segons la regidoria, és que sigui molt pràctic i que les persones que hi participen puguin notar en els mesos que dura el curs un salt important en la seva qualitat de vida a l’hora de fer les accions més bàsiques que ara tenen limitades bé per la manca d’alfabetització, bé per qüestions d’idioma.

Darrera actualització: 24.11.2021 | 15:31