La reparació de les escales del C. Montjuïc començarà dimarts pel tram inferior

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 17:47

Aquesta actuació és la segona de les propostes finalistes dels pressupostos participatius que s’executa aquest mes de gener

La reparació de les escales del C. Montjuïc, situades entre els carrers de St. Isidre (a dalt) i St. Antoni (a baix), és una de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2022-2023 de Castellví de Rosanes i aquest 24 de gener* començarà a fer-se realitat. Durant aproximadament un mes s’actuarà en aquest tram de carrer per reparar les escales i els murets adjacents. Amb motiu dels treballs, es tancarà parcialment el carrer, començant per la part de baix.

L’actuació a les escales inclourà la regularització dels graons existents, substituint les peces d’aquells que estiguin en mal estat. També es farà en sanejament de les juntes entre pedres i es reposaran aquelles que falten sobre els murets. Els murs, per la seva part, se sanejaran i arrebossaran. Tot plegat es farà mantenint la característica estètica de pedra vermella d’aquest tram de carrer. Aquesta és, precisament, una de les majors dificultats amb què s’ha trobat l’obra en la seva fase de preparació, ja que aconseguir el material necessari ha estat complex per la seva especificitat.

Accessibilitat veïnal
Els immobles que tenen l’entrada per les escales tenen l’accés garantit durant tots els treballs
, però depenent del moment només es podrà sortir o bé cap amunt o bé cap avall. Les primeres tres setmanes d’obres és previst que quedi tallat el tram de baix del carrer, el que dona Sant Antoni, de manera que els veïns i veïnes hauran d’entrar i sortir de casa pel carrer de Sant Isidre. La darrera setmana dels treballs s’invertirà el tall, i llavors els veïns i veïnes d’aquest tram del C. Montjuïc només podran entrar pel cantó del carrer de Sant Antoni.

Segona actuació en un mes lligada als pressupostos participatius
Aquesta actuació és la segona de les propostes finalistes dels pressupostos participatius que s’executa aquest mes de gener. Ara fa uns dies, es va finalitzar la primera de les que s’han fet realitat, que va ser la instal·lació de respatllers de banc i una nova paperera a la plaça del poble. La reparació de les escales del C. Montjuïc va ser la tercera proposta ciutadana més votada, amb un total de 53 suports. 

Un cop fetes realitat aquestes dues -bancs de la plaça i reparació de les escales del C. Montjuïc-, quedaran encara tres actuacions per materialitzar: el plafó informatiu del Castellvell de Rosanes a la pista esportiva Dra. Boada del Taió; les taules de pícnic i tennis-taula al recinte de la nova piscina i equipament de material per al local jove a l’escola vella. Totes elles propostes fetes per veïnat i entitats que es faran realitat al llarg del 2023. La darrera serà la del material per al local jove, que s’executarà amb els diners que quedin un cop fetes les altres quatre actuacions i fins arribar als 31.000 euros disponibles.

*En cas que les condicions meteorològiques siguin molt adverses, es pot posposar l'inici a dimecres 25.

Darrera actualització: 23.01.2023 | 18:51