La revetlla de Sant Joan de Castellví se celebrarà enguany a la pista del CCR

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 13:14

El veïnat de Can Sunyer i Valldaina també tindrà una festa al Jardí del Pont

La revetlla de Sant Joan de Castellví de Rosanes que anualment organitza la regidoria de Cultura se celebrarà, enguany, a la pista del CCR. La cita serà el dia 23 a partir de les 22h i els tiquets ja es poden recollir a l’Ajuntament. Per la seva part, els veïns i veïnes de Can Sunyer i Valldaina també tindran festa de revetlla: serà al Jardí del Pont i l’organitza l’associació de veïns. Un any més, a Castellví durant la revetlla no es podran llançar coets, focs d’artifici i altres artefactes que continguin foc, ja que per normativa és prohibit fer-ho a menys de 500 metres del bosc entre el 15 de març i el 15 d’octubre.

La revetlla de Sant Joan al nucli antic començarà amb un sopar a la fresca —cadascú amb el seu menjar— i anirà seguida amb una sessió de ball de revetlla a càrrec del Dj Rafa Martínez. Durant tota la vetllada hi haurà servei de bar a càrrec de l’entitat del Centre Cultural i Recreatiu (CCR). Les persones que vulguin participar al sopar cal que reservin lloc fins al 21 de juny a l’Ajuntament (o fins a exhaurir places disponibles). 

Pel que fa a Can Sunyer i Valldaina, l’entitat veïnal organitza una revetlla similar —sopar i música— que començarà a les 21h al Jardí del Pont. En aquest cas, les inscripcions s’han de fer directament amb l’associació de veïns, contactant-la a través de les xarxes o bé al correu electrònic i telèfon de l’entitat.

Des de l’Ajuntament, es vol donar les gràcies a les entitats que col·laboren amb la revetlla per la seva implicació en les festes del municipi.

Prohibit l’ús de pirotècnia

Un any més, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes insisteix a recordar que en cap dels barris del municipi es pot fer ús de material pirotècnic. Per la normativa de prevenció d’incendis, els coets, els focs d’artifici i qualsevol altre artefacte que contingui foc no es pot utilitzar del 15 de març al 15 d’octubre ja que tots els barris de Castellví de Rosanes són a menys de 500 metres del bosc.

Enguany, en la campanya informativa s’apel·la a la responsabilitat individual recordant que no es faci servir pirotècnia encara que el lloc on siguem ens sembli segur: dins dels barris hi ha també risc d’incendi perquè hi ha molta vegetació. Des del 2015, s’han hagut de lamentar ensurts per l’ús de material pirotècnic en dues de les revetlles celebrades, en què es van ocasionar incendis al Taió i al nucli antic.

L’Ajuntament és conscient que hi ha persones aficionades a l’ús de petards i coets, però fa una crida a la responsabilitat i a la col·laboració veïnal perquè no se’n facin servir en tot el terme municipal, pel bé del conjunt del municipi i de l’entorn. Aquesta prevenció és especialment important en un context de sequera i d’elevades temperatures com les que s’estan vivint aquesta primavera.

Darrera actualització: 14.06.2022 | 08:07