La sala del CCR reobre avui per acollir activitats esportives, culturals i lúdiques un cop acabades les obres d’adequació

Dimarts, 2 de novembre de 2021 a les 13:00

L’espai es va haver de deixar d’utilitzar perquè no s’adaptava a la normativa i aquest matí s’ha fet el darrer tràmit administratiu per posar-lo en servei

Accés a l'àudio de la sessió plenària extraordinària urgent

La sala gran del CCR de Castellví de Rosanes reobre avui les portes per acollir de nou activitats esportives, culturals i lúdiques, un cop acabades les obres d’adequació que van començar a finals de febrer del 2020, just abans de l’inici de la pandèmia. L’equipament necessitava adequar-se a la normativa vigent, motiu pel qual amb anterioritat a les obres progressivament havia deixat d’acollir activitats. El darrer tràmit administratiu per poder reobrir la sala del CCR s’ha fet aquest matí en un ple extraordinari urgent.

L’alcalde, Adrià Camino, ha afirmat que “avui és un dia important per a Castellví perquè recuperem un espai simbòlic, l’únic espai cultural, esportiu i polivalent que tenim al municipi”, i ha afegit que a partir d’ara moltes de les activitats que no es podien fer per no disposar d’un espai com aquest, tornaran a arrencar. “Comença una nova etapa a nivell cultural i esportiu al municipi gràcies a aquesta adequació que cal recordar que ve en part d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per adequar l’espai perquè sigui de pública concurrència i una part important que l’Ajuntament va haver de posar amb recursos propis per disposar d’aquest espai”, ha fet ressaltar l’alcalde.

El regidor d’Hisenda, Joan Carles Almirall, ha recordat tot el procés que ha portat a recuperar la sala i pista del CCR, i que arrenca el mandat passat, quan era titular de l’alcaldia. “El 2015-2016 se’ns va dir que no es podia realitzar cap activitat –a la sala- perquè no complia els termes legals per poder fer activitats de concurrència pública”, ha indicat Almirall, que ha afegit que “ens vam posar en aquell moment a fer mans i mànigues” per revertir la situació. El regidor d’Hisenda ha recordat els desperfectes de la pista poliesportiva, l’estudi inicial demanat a la Diputació per arranjar-la, i “posteriorment la Diputació ens va donar una subvenció, sí, i ens la va donar perquè aquest anterior equip de govern la va demanar i la va lluitar, perquè és un ajut extraordinari”. El cost de les obres de la pista i la sala s’ha finançant tant amb les subvencions de Diputació (per valor de més de 100.000 euros) com amb recursos propis de l’Ajuntament fins a cobrir el total de la despesa.

El projecte es va redactar a finals del passat mandat, i en el transcurs de l’arranjament han sorgit “deficiències inesperades”, segons ha indicat Almirall, “que han fet endarrerir el projecte”, com per exemple l’estat de les BIES (part del sistema d’extinció d’incendis) i corcs a l’entarimat de l’escenari. Les obres també s’han retardat més del previst per la irrupció de la pandèmia i d’altres qüestions burocràtiques alienes a l’Ajuntament.

Un espai d´ús per al municipi a través d’un arrendament

La sala del CCR és propietat de l’entitat Centre Cultural i Recreatiu, i l’arranjament de l’espai per a ús de pública concurrència s’ha pogut fer a través d’un contracte d’arrendament ‘ad meliorandum’ pel qual l’Ajuntament arrenda l’espai per destinar-lo a ús públic per un període de gairebé setze anys a canvi d’adequar les instal·lacions a la normativa. 

Almirall ha ressaltat en aquest sentit que l’actuació de l’Ajuntament per arranjar el CCR permet tenir un “equipament cultural per a tot el municipi, no només pels socis del CCR”. En la seva intervenció, el regidor ha tingut paraules de record i agraïment pel desaparegut Agustí Rovira i ha indicat que, un cop l’Ajuntament es va posar a intentar adequar el CCR per a tot el municipi, “per sort entra una junta nova al Centre Cultural que apreta i ajuda l’Ajuntament a realitzar aquesta obra, i això és d’agrair”

Els treballs d’adequació, a més d’incloure la reparació de la pista esquerdada, han consistit en diferents intervencions per adequar la sala gran de l’edifici a la normativa vigent de prevenció d’incendis, accessibilitat i instal·lació elèctrica, i s’han arranjat els lavabos interiors i exteriors. La dotació d’equipament escènic està actualment en tràmit.

Un ple extraordinari i urgent

L’alcalde, Adrià Camino, ha justificat la urgència del ple sobretot pel fet que avui han de començar un seguit d’activitats esportives que, ateses les mesures vigents de prevenció de la COVID-19 en matèria d’esports, no poden realitzar-se en cap altre espai del municipi i per això calia fer el darrer tràmit administratiu de forma urgent per poder disposar de la sala.

La regidora Anna Gil, del grup Fem Poble-ERC, ha expressat que els sobtava que la urgència només vingués per la necessitat d’iniciar les activitats esportives i ha indicat que “el CCR és l’únic espai del municipi on es poden fer activitats culturals, hi ha una entitat i uns socis que porten un any esperant aquesta recepció, pràcticament” i que “a part que hi sigui la necessitat de les activitats esportives, també hi ha totes les activitats socials i culturals del municipi que pràcticament és l’únic espai on es poden fer amb un cert aforament important”.

Darrera actualització: 02.11.2021 | 14:31