La segona fase del pas a led de l’enllumenat del poble completa el canvi de tecnologia dels fanals de Castellví

Dimarts, 20 de febrer de 2024

L’actuació inclourà també la substitució de les llumeneres del camí d’enllaç amb el Taió

La segona i darrera fase del canvi a led de l’enllumenat del poble es durà a terme durant els pròxims dies i, un cop completada, tots els fanals de Castellví de Rosanes ja funcionaran amb aquesta tecnologia, que és més eficient i té un menor consum elèctric. La passada tardor es va dur a terme una primera fase de canvi de llumeneres al poble, i ara es completarà amb la substitució per led de la resta de fanals que encara funcionen amb vapor de sodi, incloent les llumeneres del camí d’enllaç amb el Taió.

En l’actuació, es posaran diferents models de llums en funció de l’estètica dels carrers on van situats. A més del camí d’enllaç, es canviaran les llumeneres dels carrers Duran, Parra (part de dalt), Dr. Peris, Bonaventura Pedemonte, Av. Pau Casals, C. Sant Antoni, ptge. Planella, C. Sant Isidre (de l’av. Pau Casals a la cruïlla amb C. Montjuïc), el C. Montjuïc (de les escales cap al C. Font), el ptge. de la Font i el ptge. Lluís Mitjans i Julibert. També s’aprofitarà l’actuació per fer algunes correccions puntuals en altres vies.

Mentre es facin els treballs, hi pot haver afectacions temporals de circulació per presència de maquinària i operaris a la via pública, motiu pel qual caldrà passar amb precaució i fer cas de la senyalització i les indicacions.

Castellví de Rosanes, a primers del 2018, ja tenia un 47% dels punts de llum del municipi amb tecnologia led, inclosa la zona industrial. El primer semestre del 2021 es va fer la darrera gran substitució per led, en aquest cas a Can Sunyer i Valldaina, i ara, amb el final de les actuacions al poble, es completa la transformació de l’enllumenat públic per guanyar en eficiència i reduir el consum d’energia.

Darrera actualització: 20.02.2024 | 14:01