La segona fase dels treballs forestals a la zona de l’incendi començarà aquest dilluns

Divendres, 3 de juny de 2022 a les 15:20

Seguint el projecte tècnic de la Diputació, s’iniciarà la retirada de vegetació calcinada en àmbits no tractats a la tardor

La segona fase dels treballs forestals previstos a la zona afectada per l’incendi del juliol de l'any passat començarà aquesta propera setmana. Concretament, a partir de dilluns 6 de juny es preveu iniciar retirada de la vegetació calcinada o molt afectada pel foc i que queda en aquells àmbits on no es va actuar en primera fase. Els treballs segueixen les indicacions del projecte tècnic redactat l’any passat per la Diputació de Barcelona i es fan sota supervisió d’especialistes de l’ens provincial.

El projecte de restauració de la zona afectada per l’incendi, que es desenvolupa en diferents fases, va començar la tardor passada amb una actuació d’urgència per retirar tots aquells arbres cremats o molt afectats pel foc que tenien perill de caiguda sobre camins, infraestructures, propietats o zones amb molta afluència de gent. Ara, en aquesta segona fase, s’executaran treballs similars en aquelles àrees més allunyades dels camins on no es va actuar en primera fase.

Els treballs que ara començaran busquen afavorir la regeneració natural de l’entorn, fixar el sòl de l’àrea cremada com a substrat clau de l’ecosistema afectat pel foc i controlar l’erosió. En terme de Castellví, aquesta segona fase abastarà tant terrenys calcinats de pineda com de matollar i, en menor mesura, d’alzinar. Una part de la vegetació que es retiri es deixarà sobre el terreny per reduir l’erosió de la zona, creant feixines en alguns punts, segons que han indicat els tècnics responsables.

Des de finals del 2021, l’Ajuntament ha dut a terme la preceptiva tramitació administrativa per notificar els treballs als propietaris i propietàries dels terrenys forestals que queden inclosos en aquesta segona fase.

El projecte de restauració de la zona afectada per l’incendi de la serra d’Ataix del 13 de juliol del 2021 l’ha redactat l’Oficina tècnica de prevenció municipal d’incendis forestals i desenvolupament agrari de la Diputació de Barcelona, com a suport als municipis afectats. El cost dels treballs d’aquesta segona fase al terme de Castellví de Rosanes és d’uns 29.500 euros, IVA inclòs.

Darrera actualització: 03.06.2022 | 15:39