La situació de la COVID-19 a Castellví és manté estable mentre puja al Baix Llobregat Nord i a Catalunya

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 14:44

Les mesures actuals de prevenció seran vigents fins al 19 de novembre

La situació epidemiològica a Castellví de Rosanes es manté estable sense cap cas actiu de COVID-19, segons dades del portal Aquas de la Generalitat (consulta 11/11/21 a les 10.30). Per contra, la situació al Baix Llobregat Nord ha empitjorat molt respecte de la setmana passada i a Catalunya, també es manté la tendència a l'increment de casos.

A l'escola de Castellví, la situació és de normalitat una setmana més i amb tots els cursos a les aules, segons dades del portal Traçacovid del departament d'Educació (consulta 11/11/21 a les 10.48h).

Al Baix Llobregat Nord, situació complicada

L'evolució de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord ha empitjorat molt la darrera setmana, i si divendres 5 les dades indicaven una velocitat de reproducció del virus per sota de l'1, amb les dades publicades avui supera el 3. Això vol dir que cada persona amb COVID-19 en contagia, de mitjana, un mínim de 3 (Salut/Dades COVID consulta 11/11/21 a les 10.50h). Pel que fa al risc de rebrot, aquest torna a superar els 200 punts i ha retornat a nivells de finals d'agost. El % de proves positives del total de practicades al Baix Llobregat Nord es manté per sota de 5.

Catalunya, en creixement

La velocitat de reproducció de la COVID-19 a Catalunya continua per sobre de l'1 i ja s'ha enfilat fins a l'1,40 (Salut/Dades COVID consulta 11/11/21 a les 10.54h). El risc de rebrot puja també, tot i que més lentament que al Baix Llobregat Nord, però amb 91 punts torna a fregar la zona vermella, on no estava des de primers del mes de setembre.

Evitar riscos innecessaris

En l'escenari actual, i amb l'arribada del fred que porta a un increment de les interaccions en interiors, és important tenir present que la pandèmia encara continua activa i que no s'ha d'abaixar la guàrdia en la prevenció.

Per tant, sempre que sigui possible, caldrà fer les trobades en espais obert, i si es fan en interiors, ventilar-los bé i dur la mascareta mentre no estiguem menjant ni bevent. D'aquesta manera, reduirem la probabilitat de nous contagis. Tot petit gest individual és important per evitar cadenes de transmissió del virus.

Si l'increment de casos se sosté en el temps i comença a haver-hi major afectació hospitalària amb persones en estat greu, podrien haver-se d'adoptar noves mesures restrictives per evitar una sisena onada.

Les mesures actuals de prevenció es mantindran vigents fins al proper 19 de novembre.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 09:19