La tanca exterior de la cal·listènia apareix trencada només un dies després de la posada en servei de l’equipament

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 19:00

Aquests desperfectes se sumen a les reiterades destrosses al camí d’enllaç del nucli antic amb el Taió i a la brutícia acumulada en diferents punts

La tanca exterior de l’espai de cal·listènia del nucli antic de Castellví va aparèixer trencada només uns dies després de la posada en servei d’aquest equipament esportiu. Aquest acte vandàlic se suma als desperfectes en d’altres punts com el camí d’enllaç amb el Taió, on amb poques setmanes de diferència s’han hagut de fer dues reposicions de pals de la tanca, que han estat trencats poc després d’haver-los reparat.

Aquests i la resta de desperfectes detectats els darrers mesos impliquen un sobrecost per a tots els veïns i veïnes de Castellví. Per una banda pels diners que valen els materials que s’han de reposar (pals de fusta, llumeneres, portes, etc.). I de l’altra per les hores que el personal municipal ha de destinar a fer aquestes reparacions i neteges, fet que suposa deixar de fer altres feines als carrers i places del municipi. 

Un degoteig de brutícia i objectes trencats

Les darreres setmanes, en diferents espais públics de Castellví tant urbans com d’equipaments i industrials, han aparegut nombrosos desperfectes materials en tanques, mobiliari i enllumenat, i també acumulacions de brutícia per “botellons”.

Als actes vandàlics al camí d’enllaç -tanca i fanals- i la cal·listènia, cal sumar-hi també els desperfectes a la font de la plaça Comenius (arrencada i pintada) i a la tanca de fusta que hi ha just al davant, contenidors desplaçats desenes de metres del seu lloc i acumulacions d’ampolles i de brutícia al Jardí del Pont i al polígon Rosanes, entre d’altres indrets.

L’ordenança de civisme serà definitiva en unes setmanes

El ple municipal va aprovar fa unes setmanes per unanimitat la primera ordenança de civisme de Castellví de Rosanes, que donarà eines a l’Ajuntament per poder actuar davant d’actes vandàlics i incívics una vegada se’n coneguin les persones autores. El text, actualment en exposició pública, passarà a ser definitiu durant aquest pròxim estiu. La nova ordenança regula també les sancions a aplicar.

En cas que algun veí o veïna detecti actes vandàlics, especialment aquells que tinguin lloc en horari nocturn, és important que ho comuniqui a les autoritats per poder actuar. En casos d’emergència, el telèfon de referència és el 112.

Darrera actualització: 16.06.2021 | 13:14