La velocitat de reproducció del coronavirus es manté alta al Baix Llobregat Nord

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 00:00

És important no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció

Les darreres dades sobre l'evolució de la COVID-19 al Baix Llobregat Nord mostren una velocitat de reproducció que puja i que, tot i estar encara per sota d'1, s'hi acosta cada vegada més. La informació disponible avui situa aquesta velocitat a 0,98 (dilluns era de 0,95). El risc de rebrot sí que ha baixat lleugerament, dels 418 punts de dilluns a 389 de divendres (Salut/Dades COVID a les 10.00h del 27/11/2020), però si la velocitat de reproducció torna a pujar per sobre d'1, l'expansió del virus s'accelerarà a la comarca.

A Castellví de Rosanes la velocitat de reproducció és més baixa que al conjunt del Baix Llobregat Nord (inferior a 0,5 amb dades del 23/11 segons el BiocomsSC-UPC). Des de dilluns fins avui s'han confirmat 4 casos positius nous al municipi (dades Aquas Gencat 27/11/2020- 09.24h). Els darrers quinze dies, l'acumulat de casos nous a Castellví és de 10 persones diagnosticades amb COVID-19.

L'escola de Castellví de Rosanes es manté sense cap grup confinat actualment, segons dades del departament d'Educació.

Mesures de cap de setmana

  • Fins dilluns a les 06h, no es pot sortir del terme municipal de Castellví sense causa justificada (feina, emergències, cura de persones dependents per motius inajornables...) amb el certificat de desplaçament omplert.
  • Confinament nocturn de 22h a 06h cada dia. Tant caps de setmana com entre setmana.
  • Esport de cap de setmana. Màxim 6 persones (grups bombolla estables). Si la vostra pràctica esportiva és caminar, córrer o anar en bicicleta, podeu arribar fins als termes dels municipis limítrofs amb Castellví (Gelida, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Corbera, Sant Esteve Sesrovires). No podeu anar més enllà d'aquestes localitats.

Si aneu a establiments de restauració, recordeu que els grups poden ser de màxim 4 persones per taula i que la distància entre taules ha de ser de 2 metres com a mínim. Si les persones de la taula no viuen juntes, hi ha d'haver un metre de distància entre elles. Feu cas en tot moment de les persones responsables de l'establiment i no mogueu les taules i cadires dels llocs que us siguin indicats per l'establiment.
Només es poden superar les 4 persones per taula si TOTES les persones de la taula viuen juntes al mateix domicili.

Darrera actualització: 27.11.2020 | 14:01