La xarxa d’aigua del carrer de Tarragona es renova per evitar avaries i millorar-ne l’eficiència

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 00:00

Les obres està previst que s’allarguin cinc setmanes, durant les quals es canviaran gairebé 500 metres de canonada

La xarxa d’aigua del carrer de Tarragona, al barri de Valldaina, està immersa aquest desembre en obres de renovació. L’objectiu de l’actuació, que suposarà el canvi de gairebé 500 metres de canonada, és posar solució a les avaries continuades que hi ha hagut els darrers anys en aquest carrer i millorar l’eficiència i el rendiment de la xarxa reduint-ne les pèrdues d’aigua.

Els treballs, si les condicions meteorològiques són favorables, es preveu que durin cinc setmanes. Les obres se centren en dos trams. El primer, entre el dipòsit del C/Girona i el carrer de Tarragona. En aquest punt se substitueixen 197 metres de canonada. L’altre tram d’obres és el comprès entre els números 2 i 24 del carrer de Tarragona. Aquí la renovació de canonada d’aigua abastarà 280 metres. En paral·lel, en un i altre punt d’obres també es farà una substitució d’escomeses (16 en total) i s’habilitaran dos hidrants soterrats. 

Un tram de xarxa poc eficient i amb moltes avaries
Els darrers vuit anys, la xarxa del carrer de Tarragona ha patit més de 60 avaries i per aquesta raó des de l’Ajuntament s’ha considerat prioritària la renovació de la infraestructura en aquesta zona. Les canalitzacions actuals són molt antigues i el seu deteriorament era font d’incidències que afectaven el subministrament del veïnat i provocaven excessiva pèrdua d’aigua. Per poder fer front a l’obra per reduir aquestes pèrdues i assegurar l’ús més eficient de l’aigua en l’actual escenari de canvi climàtic, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat una subvenció per cobrir-ne la meitat del cost, que ha estat concedida aquesta tardor. En aquest sentit, l’actuació de canvi de canonades al carrer de Tarragona es preveu que millori entre 10 i 15 punts el rendiment de la xarxa.

Aquestes obres de millora s’ha adjudicat per un import  de gairebé 94.000 euros, IVA inclòs. L’empresa encarregada dels treballs és Canalizaciones La Torre SL.
 

Darrera actualització: 17.12.2020 | 12:20