La zona ‘Petó i adeu’ al costat de l’escola entrarà en servei el dia 14 per facilitar la mobilitat en horari escolar

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 13:00

L’espai es podrà fer servir a l’entrada i sortida de classe per a parades ràpides per deixar i recollir els infants i evitar estacionaments en llocs indeguts

Castellví de Rosanes estrenarà el proper 14 d’octubre una zona de parada ‘Petó i adeu’ al costat de l’escola Mare de Déu de Montserrat. La posada en marxa d’aquest espai s’ha fet recollint un suggeriment del centre docent i amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels vehicles sobretot a l’hora de començar i acabar les classes. L’espai ‘Petó i adeu’ té tres places al C/Manel Fernández que es podran utilitzar un màxim de 5 minuts.

L’àrea ‘Petó i adeu’, que ja funciona en altres municipis catalans, està pensada perquè les famílies amb els nens i nenes més grans i autònoms puguin parar un moment perquè l’infant baixi, reculli la motxilla i dir-li adeu amb un petó abans que el nen o nena vagi sol cap a l’escola. D’aquesta manera es busca una rotació ràpida de vehicles a l’espai més proper a la porta de l’escola i evitar estacionaments en llocs indeguts o en doble fila. 

Les persones que hagin d’acompanyar o recollir els infants a la porta de l’escola, o bé que tinguin necessitat de parar més estona, caldrà que aparquin a les plataformes d’estacionament situades una mica més amunt del carrer.

Campanya informativa a la comunitat educativa
L’espai ‘Petó i adeu’ s’ha pintat aquesta setmana, però abans de la seva posada en servei el proper dia 14, s’ha iniciat una campanya informativa entre la comunitat educativa del centre perquè totes les famílies en coneguin el funcionament.

La zona ‘Petó i adeu’ ha estat aquest 2021 la mesura d’implantació permanent escollida per l’Ajuntament de Castellví de Rosanes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible per pacificar el trànsit al municipi, malgrat que per qüestions logístiques no es va poder habilitar ara fa uns dies coincidint amb les dates de celebració d’aquesta setmana.

Les tres places estan retolades a terra amb pintura vial i una icona que recull el temps màxim d’estada i s’ha posat un senyal vertical just a l’inici de l’àrea ‘Petó i adeu’.

Reordenació de les sortides escolars
Pel que fa a la mobilitat escolar, també hi ha hagut els darrers temps altres canvis per afavorir la circulació. Així, els autocars que van a l’escola amb motiu de les sortides i excursions del centre s’aturen ara a l’Av. Mare de Déu de Montserrat, davant de l’escola vella, per no haver d’entrar al C/Manel Fernández, d’on només en podien sortir en direcció contrària amb suport de la Guàrdia Municipal. 
Entre l’escola i el nou lloc de parada de l’autobús els infants i docents poden fer el trajecte amb seguretat per la vorera i els passos de vianants que hi ha entre un i altre punt, situats a poca distància.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 13:08