L’Ajuntament actua en diferents camins del vessant nord del terme per desbrossar-ne els marges

Dimecres, 22 de setembre de 2021 a les 15:00

La neteja de vegetació s’ha fet en zones habitualment molt concorregudes a l’entorn de Ca n’Abat i entre el nucli antic i Ca n’Alegre

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha dut a terme aquests darrers dies una actuació de desbrossament de camins del vessant nord del terme en alguns dels espais més concorreguts; concretament a l’entorn de Ca n’Abat i entre el nucli antic i Ca n’Alegre. Els treballs els ha realitzat l’empresa adjudicatària del contracte gestió forestals i franges de protecció contra incendis, que serà l’encarregada de fer aquests treballs els pròxims tres anys.

El desbrossament a la zona de Ca n’Abat ha comprès tant el camí que baixa del nucli antic i que va de la rotonda de la c-243b fins a la casa, com les dues branques del camí de Ca n’Abat que, des d’aquest punt, van cap a Miralles i cap a Martorell. Pel que fa al camí de Ca n’Alegre, l’actuació ha començat just a la sortida del nucli antic i ha seguit el camí cap amunt.

A partir d’ara, els treballs se centraran en actuacions a franges de protecció i zones verdes boscoses. En aquest sentit es preveu en breu una reunió entre els responsables de l’Ajuntament i de l’empresa per determinar quines zones són d’actuació prioritària durant aquesta tardor i definir els treballs concrets a fer.

El contracte de gestió forestal i franges de protecció contra incendis té un cost, pel conjunt dels tres anys de vigència, de gairebé 148.000 euros. L’Ajuntament ha passat així d’un model de contractació anual segons les necessitats de cada moment, a una contractació a llarg termini que permet una major planificació i abast dels treballs

Ja el 2020, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes va fer un primer pas en l’increment dels treballs de prevenció i manteniment ampliant els treballs anuals contra incendis al total de franges existent, de manera que es va intervenir de cop en més de 30 hectàrees de tot el terme. Anteriorment a aquella data, les actuacions es feien segons una planificació biennal.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 15:10