L'Ajuntament ajuda el veïnat amb afectacions per l'incendi mentre inicia les gestions per a la recuperació de l'entorn

Dijous, 15 de juliol de 2021 a les 15:40

Els Bombers segueixen treballant a la zona per poder passar el foc d'estabilitzat a controlat

L'Ajuntament de Castellví de Rosanes ha continuat avui dijous amb les accions de suport al veïnat amb afectacions per l'incendi i, en paral·lel, ja ha posat en marxa les gestions per encarar la recuperació de l'entorn que s'ha cremat. Els Bombers segueixen treballant aquest dijous per poder passar el foc de fase. Actualment està estabilitzat i l'objectiu és que pugui passar avui a controlat.

Aquest matí, una quarantena d'efectius terrestres i aeris, segons dades facilitades per Bombers, han seguit remullant la zona, continuant amb les accions que s'han fet durant la nit. Al llarg de tot el dia d'avui seguirà l'operatiu d'extinció en marxa.

L'alcalde, Adrià Camino, explica que "aquest dijous, un cop el foc està estabilitzat, el que més preocupa els Bombers és que les condicions meteorològiques puguin causar algun focus secundari fora del perímetre i segueixen treballant". Camino afegeix que "esperem que aquest vespre ens puguin donar la notícia que l'incendi ja es dona per controlat, que vol dir que només té algun punt calent i està en fase d'extinció".

No obstant això, l'alcalde ha afegit que "un cop controlat, els Bombers seguiran fent tasques a la zona abans no el donin totalment per extingit".

Pel que fa a l'atenció al veïnat que va ser evacuat de Valldaina i Can Sunyer, avui l'Ajuntament s'ha posat de nou en contacte telefònic amb tots ells per fer-los acompanyament i detectar possibles necessitats que puguin tenir.

A primera hora del matí, Serveis Tècnics ha visitat in situ la zona d'habitatges que va quedar més propera al foc. Les afectacions de les flames es concentren en jardins i tanques perimetrals, sense incidències als domicilis.

La brigada municipal també ha estat tot el matí d'avui fent suport al veïnat d'aquesta àrea.

Des de l'Ajuntament es recomana a les persones que tinguin assegurança de la llar i que hagin tingut desperfectes per l'incendi a la seva parcel·la que abans de tocar res -mobiliari de jardí, tanques perimetrals, etc.- contactin amb la companyia per si cal un peritatge previ dels danys.

Recuperació de l’entorn natural

L'entorn natural que ha estat devastat per les flames, i que en el cas del terme de Castellví és, segons dades provisionals, d'unes 58 hectàrees, s'haurà de recuperar. L'alcalde ha parlat de nou avui amb Josep Tarín, diputat delegat de la Diputació de Barcelona de l'àrea de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'incendis per encarar aquest tema i "ja s'ha fixat una primera reunió el pròxim 23 de juliol, que tindrà lloc a Martorell". "Parlarem de com impulsar la recuperació d'aquest espai i fixar el full de ruta a seguir", afegeix Camino.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:29