L’Ajuntament aprova les bases de cinc línies d’ajudes a les famílies en matèria educativa, d’habitatge i esportiva

Dimarts, 11 de maig de 2021 a les 14:45

En algunes s’han introduït modificacions respecte de convocatòries anteriors per ajustar-les millor a les necessitats detectades i a la situació econòmica actual

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat les bases de cinc línies d’ajudes adreçades a les famílies del municipi i que abasten temes d’educació, esports i habitatge. Les cinc ajudes donen continuïtat als suports oferts en anys anteriors, i en alguns casos s’han introduït modificacions a les bases per tal d’ajustar-les millor a les necessitats detectades en la convocatòria 2020 d’acord amb la realitat de les famílies. El termini per demanar aquestes cinc línies d’ajuts s’obrirà en unes setmanes, quan finalitzi tota la tramitació administrativa de les bases. Les cinc línies de suport aprovades per aquest 2021 són ajudes a famílies monoparentals i monomarentals per a determinades despeses de l’habitatge, beques d’escola bressol, ajudes per a llibres de text i material didàctic, ajudes per a estudis no obligatoris i, finalment, per a abonaments de piscina d’estiu.

La regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, va ser l’encarregada d’explicar al ple les modificacions fetes a les bases. Pel que fa a les ajudes a famílies monoparentals per a determinades despeses de l’habitatge, va explicar que enguany s’hi ha afegit també la denominació de “monomarentals” i s’ha simplificat la documentació a lliurar per fer la sol·licitud. Alhora, s’ampliarà fins a 31 de desembre el període per presentar factures per justificar les despeses susceptibles d’ajudes.

En el cas dels suports a l’adquisició de llibres de text i material didàctic del curs 2021-2022, s’ha modificat el model de sol·licitud i s’ha mantingut en l’apartat de valoració econòmica de la situació familiar el fet d’haver estat afectat per un ERTO durant el 2020 i/o el 2021.

També en l’apartat educatiu, en les bases de les ajudes per a estudis no obligatoris s’elimina el topall de 30 anys d’edat per tal de donar suport a l’ampliació d’estudis en qualsevol moment de la vida. En l’apartat de valoració econòmica –aquests ajuts es concedeixen segons nivell de renda- també es valorarà enguany si la situació familiar s’ha vist afectada per un ERTO l’any passat o el present.

Les bases de les ajudes per adquirir abonament de piscina d’estiu en municipis limítrofs amb Castellví –un servei del qual Castellví no disposa- i les beques d’escola bressol no presentaran canvis respecte de la convocatòria del 2020.

Els diferents textos aprovats pel ple passaran ara pel preceptiu termini d’exposició pública abans de poder ser definitius i poder obrir les convocatòries de sol·licitud.

Darrera actualització: 11.05.2021 | 15:05