L'Ajuntament de Castellví demana responsabilitat al veïnat davant de l'aixecament de la restricció del màxim de 10 persones en les trobades

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 14:00

Dilluns s'inicia el curs escolar, marcat encara per les normes de prevenció de la COVID-19

Aquest divendres la Generalitat ha aixecat les restriccions que limitaven a un màxim de 10 persones les trobades familiars i socials (amb amistats, per exemple). Davant d'aquest nou escenari, des de l'Ajuntament de Castellví es fa una crida a la responsabilitat per evitar que l'actual evolució positiva de la pandèmia, que tendeix a reduir-se, es pugui veure trucada per un relaxament de la percepció del risc. En aquest sentit, es recomana seguir aplicant com a precaució el màxim de 10 persones i evitar trobar-se amb molts grups diferents de gent. D'aquesta manera, davant d'un eventual contagi, les cadenes de transmissió serien el més petites possible i es limitaria la circulació del virus.

Les noves mesures que han entrat en vigor avui també aixequen la limitació d'aforament en actes de culte i cerimònies civils, sempre que es mantingui la distància d'1,5 metres entre persones no convivents i les altres mesures recollides al corresponent pla sectorial.

Sense variacions en horaris i restauració
Alguns aspectes que es mantenen sense canvis són, per exemple, els aforaments màxims a la restauració i el nombre de persones per taula permeses (10 a l'aire lliure i 6 a l'interior), així com l'horari màxim de tancament a les 00.30h.

Tampoc no és permès el consum d'aliments ni begudes a les trobades de persones en l'espai públic, amb l'única excepció de les activitats de lleure educatiu, sortides escolars i intervenció socioeducativa.

Inici del curs escolar

Dilluns 13 de setembre s'inicia el curs escolar 2021-2022, que encara estarà marcat per les normes de prevenció de la COVID-19. Així, doncs, l'entrada i sortida serà de nou esglaonada per tal que no coincideixi tot l'alumnat a l'hora de començar i acabar les classes.
També caldrà que l'alumnat a partir de 1r de primària dugui la mascareta de forma obligatòria.
En el cas de l'escola Mare de Déu de Montserrat de Castellví, les famílies poden consultar al web del centre informació ampliada sobre el funcionament del curs.

Lleuger increment de casos la darrera setmana a Castellví 

Des de divendres passat, les dades epidemiològiques pel que fa a Castellví de Rosanes indiquen que s'ha passat d'1 a 4 casos actius de COVID-19 al municipi, que vol dir casos diagnosticats els darrers 14 dies (portal Aquas Gencat consulta 10/09/21 a les 11.00h).
Pel que fa al Baix Llobregat Nord en conjunt, segueix la tendència a la millora. El risc de rebrot, segons les darreres dades, ja se situa als 86 punts (fa una setmana encara superava els 100) i la velocitat de propagació del virus continua per sota del 0,8 (cada persona diagnosticada en contagia, de mitjana, menys d'una, de manera que l'epidèmia recula), segons dades del portal Salut/Dades COVID consultades el 10/09/2021 a les 12.00h.

Darrera actualització: 10.09.2021 | 14:29