L’Ajuntament de Castellví renova el conveni amb el Servei Català de Trànsit per gestionar les multes posades per Mossos a zona urbana

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 00:00

Els agents d’aquest cos policial poden denunciar les infraccions de circulació que detectin als carrers del municipi

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha aprovat per ple la renovació del conveni amb el Servei Català de Trànsit pel qual aquest organisme és l’encarregat de gestionar de forma directa les multes que els Mossos d’Esquadra puguin posar a les vies urbanes de Castellví. El conveni anterior s’havia signat el 2008 i ha vençut aquesta tardor.
L’Ajuntament s’ha acollit a la modalitat C1 de conveni, per la qual els municipis amb cos de vigilants –la Guàrdia Municipal, en aquest cas- faculten els Mossos d’Esquadra perquè puguin denunciar les infraccions de circulació que detectin als carrers de la localitat durant els seus patrullatges, i que sigui el Servei Català de Trànsit qui tramiti i gestioni aquestes denúncies.
Aquest conveni no afecta les denúncies per infraccions de circulació detectades per la Guàrdia municipal, que se seguiran tramitant des de l’Ajuntament de Castellví.

Complir les normes per a una mobilitat segura
El compliment de les normes de circulació és important per a una mobilitat segura tant a peu com amb els diferents tipus de vehicles.
A títol de recordatori:

  • És obligatori dur cordat el cinturó de seguretat –a tots els seients i en tots els trajectes dins i fora del municipi, per curts que siguin. 
  • En cas de dur infants al cotxe cal utilitzar els sistemes de retenció infantil adequats a l’edat, pes i alçada de l’infant.
  • Els animals de companyia han d’anar correctament subjectats. No poden anar solts dins del cotxe.
  • No es pot manipular el mòbil ni agafar el mòbil amb la mà per parlar mentre es condueix. Només es pot parlar per sistema de mans lliures.
  • Cal estacionar estacionar només als espais autoritzats. No aparqueu a zones on es dificulti la visibilitat o el pas de cotxes o vianants o s’entorpeixi la maniobra d’altres vehicles. 
  • Respecteu les velocitats màximes de cada carrer o via. 
Darrera actualització: 19.11.2020 | 15:11