L’Ajuntament de Castellví trasllada a la Diputació les necessitats del municipi quant a infraestructures i entorn

Divendres, 12 de març de 2021 a les 13:00

Els diputats Pere Pons i Josep Tarín es van reunir ahir amb l’alcalde, Adrià Camino, i la regidora de Serveis municipals, Vicky Castellanos Núñez

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes va traslladar ahir dijous als responsables de la Diputació de Barcelona d’Infraestructures i Espais naturals les necessitats del municipi en aquestes dues matèries, coincidint amb la visita a Castellví de Pere Pons, diputat president de l’àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, i Josep Tarín, diputat delegat de Mobilitat, Espais naturals i Prevenció d’incendis. La reunió, en un ambient de cordialitat i cooperació, es va fer a l’Ajuntament i hi van ser presents l’alcalde, Adrià Camino, i la regidora de Serveis municipals, Vicky Castellanos Núñez, per part de l’equip de govern.

La carretera C-243b, el principal accés a Castellví de Rosanes, és titularitat de la Diputació de Barcelona. Alcalde i regidora van preguntar a Pons i Tarín per l’estat de la reparació d’aquesta via en el seu encreuament amb la BV-2433, que va esfondrar-se parcialment la primavera passada. Aquest punt és situat a la cruïlla de les dues principals vies d’accés a Castellví des de Martorell i cada dia té un important volum de trànsit.

Des de l’Ajuntament, també es va tractar amb Pons i Tarín un projecte important de fa temps per a Castellví de Rosanes i que requereix de la participació de la Diputació: habilitar una segona sortida del nucli antic cap a la C-243b, per sota de l’escola, lligada a la construcció d’una rotonda a l’alçada del polígon Rosanes.

En matèria de Medi ambient, entorn rural i prevenció d’incendis, l’alcalde i la regidora van comentar amb els dos diputats diferents temes relatius a la millora dels camins del municipi –la més recent la del camí de Ca n’Abat a la depuradora que s’ha fet amb suport de la Diputació- i les accions que es volen dur a terme en el futur proper, tant d’arranjament –en l’àmbit de Can Sunyer, per exemple- com d’ordenació. 

La trobada va servir igualment per parlar dels projectes municipals per protegir els conreus davant dels danys de la fauna salvatge, especialment dels senglars, i de protecció en cas d’incendi forestal –les franges que envolten els barris de Castellví i que abasten desenes d’hectàrees. 

Finalment també es va fer un repàs de les peticions de suport tècnic i econòmic que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha fet a la Diputació pel que fa a tots aquests aspectes dins del Catàleg de serveis 2021.

Darrera actualització: 12.03.2021 | 13:26