L’Ajuntament demana al veïnat no abaixar la guàrdia en l’estalvi d’aigua malgrat el pas a l’estat d’excepcionalitat per sequera

Dimarts, 14 de maig de 2024

Les reserves als pantans encara són baixes i som a les portes de l’època més càlida de l’any, quan habitualment hi ha més evaporació i menys pluges

Les pluges de finals d’abril i primers de maig han fet que la Generalitat hagi modificat el nivell del pla de sequera que afecta Castellví de Rosanes, i que aquest hagi passat d’emergència 1 a excepcionalitat, que comporta restriccions menys dures que les d’emergència 1. No obstant això, i atès que ens acostem a l’època més càlida de l’any, quan hi ha més evaporació i menys pluges, des de l’Ajuntament es fa una crida al veïnat perquè segueixi estalviant tota l’aigua que pugui mentre persisteixi la sequera, en qualsevol dels seus graus, i en faci un ús responsable i solidari.

En aquest sentit, l’Ajuntament també vol agrair l’esforç fet per la ciutadania els darrers mesos per complir els límits de consum fixats en la fase d’emergència. Les darreres dades disponibles, corresponents a març, indiquen que els veïns i veïnes van estalviar aigua i es va assolir l’objectiu fixat per la Generalitat. És important, doncs, continuar amb aquesta bona línia d’estalvi d’aigua, i més tenint en compte que s’acosta l’estiu.

Resum de les principals restriccions vigents des del 13 de maig

  • Consum. La dotació d’aigua per persona i dia, en còmput global, passa a ser de 230 litres, i això inclou tant el consum de les llars com les activitats econòmiques com comercials. Per aquest motiu, és important que a les llars es consumeixi menys, ja que dins d’aquesta quantitat, en el cas de Castellví, hi ha tots els usos possibles de l’aigua menys l’industrial. Per aquesta raó, es recomana als veïns i veïnes que intentin que la despesa domèstica per persona i dia rondi els 150 litres com a màxim. Les indústries, que a Castellví es compten separadament, han de reduir un 15% el seu consum respecte de la situació de normalitat, i l’agricultura, un 40%.
  • Jardins. Es manté la prohibició de reg de jardins, i està completament prohibit regar la gespa. Es permet únicament reg de supervivència d’arbres o plantes, amb la mínima quantitat d’aigua amb regadora o goteig, i sempre de 20 a 08h (regar de nit i quan el sol és baix). Si s’utilitza aigua de pluja recollida de les teulades, aquestes prohibicions de reg no s’apliquen.
  • Piscines. A les piscines privades unifamiliars (classificació 3B), només es permet la reomplerta parcial de piscines que tinguin un sistema de recirculació, en la quantitat indispensable per mantenir la qualitat sanitària de l’aigua. Per tant, no es poden fer omplertes totals, ni grans omplertes parcials. Les piscines desmuntables només es poden omplir en centres educatius i d’acord amb les limitacions establertes per la Generalitat.
  • Neteja.  No és permès netejar el cotxe al jardí. Únicament amb galleda i esponja higienitzar vidres, miralls, llums i matrícula. Tampoc no es pot fer servir aigua potable per netejar patis, paviments, parets, etc., llevat quan hi hagi risc sanitari o per la seguretat viària. Tampoc es pot fer servir aigua per eliminar pols en suspensió. 
Darrera actualització: 14.05.2024 | 12:08