L’Ajuntament demana prudència davant de l’increment de casos de coronavirus a Castellví

Dimecres, 14 d'octubre de 2020 a les 00:00

Després d’algunes setmanes sense cap positiu nou, en deu dies hi ha hagut set contagis confirmats

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes demana prudència a tots els veïns i veïnes del municipi davant de l’increment sobtat de casos entre el 3 i el 13 d’octubre. Després de diverses setmanes sense cap contagi registrat al municipi, en només deu dies hi ha hagut 7 persones infectades confirmades segons dades del departament de Salut de la Generalitat. Aquest és l’increment més alt en aquest espai de temps des que Salut fa l’actualització diària de casos a través del seu web. 
Les mesures bàsiques de prevenció (utilitzar correctament la mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància de seguretat entre persones) no poden relaxar-se, tampoc en presència de la gent amb qui tractem habitualment. Així mateix cal minimitzar les trobades amb persones que no siguin del nucli de contacte estret habitual, sobretot quan aquestes trobades comporten activitats que són incompatibles amb l’ús de mascareta. En cas de produir-se les trobades amb persones que no siguin del nostre grup habitual és important que el compliment de les mesures de prevenció sigui especialment escrupolós per reduir el risc de contagi.
Al Baix Llobregat nord, l’edat mitjana de les persones contagiades està baixant des de fa setmanes i se situa ja per sota dels 36 anys. Davant d’aquesta dada, es vol fer una crida especial al jovent perquè sigui conscient del risc de contagi que impliquen de determinades activitats i trobades. Aquest col·lectiu pot presentar un índex més alt de casos lleus o asimptomàtics que poden passar desapercebuts, però tot i això poden arribar a contagiar gent del seu entorn. Per això és important que tots els grups d’edat siguin part activa en la prevenció dels contagis i es respectin les mesures vigents.
Igualment es recorda a tothom la importància de ventilar bé les estances de casa i de la feina per renovar i netejar l’aire.
Des de l’inici de la pandèmia, al mes de març, el nombre de persones que han estat infectades per coronavirus a Castellví de Rosanes és de 31, i en el mateix període hi ha hagut 302 casos sospitosos. La taxa de positius per cada 100.000 habitants és ara a Castellví de 171,35, molt més elevada que abans de l’estiu.
Entre el 3 i el 9 d’octubre, al Baix Llobregat Nord hi ha hagut 201 contagis nous i el risc de rebrot s’ha disparat fins als 280,84 punts (el 25 de setembre era de 118,39), els mateixos nivells que a primers d’abril.

Darrera actualització: 14.10.2020 | 15:41