L’Ajuntament habilita dos contenidors a Valldaina perquè el veïnat pugui llençar-hi els objectes cremats en l’incendi

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 14:24

S’han ubicat a les confluències del carrer de Tarragona amb el carrer de Girona i el de Lleida

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha habilitat dos contenidors perquè els veïns i veïnes afectats per l’incendi que tinguin objectes cremats de les seves parcel·les que hagin de llençar puguin dipositar-los en aquests punts. Els contenidors són al barri de Valldaina a la confluència del carrer de Tarragona amb el carrer de Lleida i a la del carrer de Tarragona amb el de Girona.

Aquests dos contenidors, de grans dimensions, són d’ús exclusiu per al veïnat afectat per l’incendi i només s’hi poden dipositar objectes que estiguin cremats; no s’hi admetran altres tipus de materials. “Seguint amb el suport municipal als veïns i veïnes afectats per l’incendi, i per facilitar-los la feina després de la situació tan complicada que hem viscut aquesta setmana per causa del foc, des de l’Ajuntament hem instal·lat aquests dos contenidors perquè puguin posar-hi tot allò que se’ls ha cremat sense haver d’anar lluny de casa”, assenyala l’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino.

Des de l'Ajuntament, tal com ja es va avançar ahir, es recomana a les persones que tinguin assegurança de la llar i que hagin tingut desperfectes per l'incendi a la seva parcel·la que abans de tocar res -mobiliari de jardí, tanques perimetrals, etc.- contactin amb la companyia per si cal un peritatge previ dels danys.

El veïnat afectat pot adreçar-se a l’Ajuntament en cas que tingui alguna consulta o dubte.

Incendi controlat i Bombers treballa per donar-lo per extingit

El foc iniciat dimarts a la tarda va donar-se ahir dijous a la nit per controlat per part dels Bombers. La següent fase serà poder-lo donar per extingit. Per aconseguir-ho, desenes de dotacions terrestres segueixen treballant a la zona per assegurar que no hi ha cap punt calent en tot el perímetre cremat i vigilar especialment en les hores centrals del dia, quan el risc és més gran. Aquest divendres al matí eren 22 les dotacions de Bombers que actuaven a la zona de l’incendi segons informacions del propi cos.

No acostar-se a la zona cremada

Els serveis d’extinció demanen a la ciutadania que no accedeixi a les proximitats de la zona cremada ja que encara s’hi està treballant. Malgrat que siguem a les portes del cap de setmana, uns dies en què molta gent va a la natura, és important que ningú entri al perímetre afectat per l’incendi per evitar riscos i no entorpir la feina dels Bombers, que no donaran l’incendi per extingit fins que hagin assegurat que no hi ha cap punt calent en tota l’àrea cremada.

Des de l’Ajuntament de Castellví, i atès que el risc d’incendi al Baix Llobregat segueix en nivell alt i no hi ha previsions de pluja, es demana màxima prudència a tothom. L’entorn natural és el gran patrimoni de tots els castellvinencs i castellvinenques i cal que tothom tingui present la responsabilitat individual de respectar les normes per prevenir els incendis.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 11:27