L’Ajuntament i Creu Roja renoven el conveni de suport en atenció social per a l’any 2023

Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 09:54

El banc d’aliments, el taller de la memòria i el curs d’alfabetització tenen la col·laboració de voluntariat de l’ONG

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes, a través de la regidoria de Benestar Social, i la Creu Roja Baix Llobregat Nord han renovat el conveni entre ambdues parts per a l’any 2023. Aquest conveni permet que l’ONG doni suport a determinades activitats municipals adreçades a col·lectius vulnerables, com són les persones en risc d’exclusió social i la gent gran.

Per coordinar el desenvolupament del conveni 2023, a finals de gener es va fer una reunió de treball a l’Ajuntament de Castellví amb presència de l’equip responsable de Creu Roja Baix Llobregat Nord -encapçalat per la seva referent tècnic, Griselda Sanahuja-, de la de la treballadora social de l’Ajuntament, Ana Moreno, i també de la regidora de Benestar Social, Vicky Castellanos Núñez, qui ha volgut agrair al voluntariat de la Creu Roja la seva tasca. “Sense la seva implicació i dedicació desinteressada i altruista, no seria possible fer els diferents tallers i activitats que compten amb el seu suport”, ha assenyalat la regidora.

Aquest 2023, el voluntariat de la Creu Roja Baix Llobregat Nord -del qual formen també part veïns i veïnes de Castellví de Rosanes-, seguirà essent l’encarregat de preparar els lots del banc d’aliments per al seu repartiment. En matèria de dinamització d’activitats, es podrà comptar un any més amb voluntariat per a la docència del taller d’alfabetització bàsica per a persones nouvingudes i per a al taller de la memòria per a la gent gran -activitat amb dues sessions setmanals, una al Casal de la gent gran i una altra, al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

Des de Creu Roja Baix Llobregat Nord també s’ofereix al veïnat en risc d’exclusió, prèvia derivació des dels Serveis Socials municipals, el servei de rober per cobrir les necessitats bàsiques de vestit i calçat, i també a ajudes per a material escolar -llibretes, carpetes, bolígrafs, etc.

Finalment, des de Creu Roja Baix Llobregat Nord arriben a Castellví de Rosanes aliments envasats provinents del Fons europeu per atendre les famílies en situació de vulnerabilitat, i es preveu que aquest any es puguin rebre també per primera vegada productes d’higiene de la mà de l’ONG.

L’import de l’aportació que l’Ajuntament de Castellví de Rosanes fa a la Creu Roja a través d’aquest conveni és de 2.500 euros anuals.

Darrera actualització: 03.02.2023 | 11:10