L’Ajuntament inicia la construcció de reductors de velocitat d’obra a Can Sunyer per incrementar la seguretat

Dilluns, 3 de gener de 2022 a les 17:30

Es fan als carrers de Núria i del Montseny i amb forma d’esquenes d’ase. També s’elevarà el pas de vianants que va cap al parc de la Solidaritat

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes té en marxa una actuació de millora de la senyalització viària al barri de Can Sunyer que té per objectiu reduir la velocitat dels vehicles i incrementar la seguretat de conductors i vianants. El gruix d’aquesta actuació consisteix en la construcció de reductors de velocitat d’obra en tres punts del barri. A banda, s’elevarà també el pas de vianants que va al parc de la Solidaritat i es faran altres actuacions de senyalització i pintura vial.

Els treballs van començar els darrers dies de desembre i es preveu que s’allarguin fins la segona setmana de gener. Els reductors de velocitat que es fan són del tipus conegut com a esquena d’ase, ja que tenen un perfil d’elevació arrodonit. Cadascun dels reductors agafarà tot el carrer -de vorera a vorera- i tindrà una amplada de 4 metres des que comença a pujar fins que s’anivella de nou amb l’asfalt

Pel que fa a la construcció d’aquests reductors, dos d’ells s’executen al carrer de Núria. En aquest vial, es farà una esquena d’ase a l’alçada del número 24 i l’altra, a l’alçada del número 2. Molt a prop d’aquesta darrera, es pintarà també un pas de vianants per facilitar que els veïns i veïnes puguin travessar de forma segura aquest concorregut punt.

La tercera esquena d’ase es construirà a l’alçada del número 53 del C/ Montseny.

L’Ajuntament utilitzarà les esquenes d’ase per substituir dues antigues bandes de goma que el Consistori ha decidit retirar dels carrers de Núria i del Montseny després d’escoltar els suggeriments i valoracions de l’empresa que opera l’autobús de línia i del veïnat de la zona.

Més seguretat a l’accés al parc de la Solidaritat

En paral·lel, també es fa una actuació de millora per accedir al parc de la Solidaritat. En aquest espai, i pel cantó del carrer de St. Llorenç de Morunys, se substitueix l’actual pas de vianants pintat a terra per un de plataforma elevada, que obligui els vehicles a reduir la velocitat.

Tant les esquenes d’ase com les actuacions en passos de vianants aniran acompanyades de la senyalització vertical i horitzontal corresponent.

Senyalització de parades

L’Ajuntament també està duent a terme, en el marc d’aquest paquet d’actuacions en senyalització viària, el pintat de les noves parades d’autobús que es preveu que entrin en servei en breu a Can Sunyer i Valldaina (pròximament s’ampliarà la informació sobre aquesta millora en el servei de transport públic de la zona).

Totes aquestes actuacions compten amb el suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 10:50