L’Ajuntament instal·la cinc noves papereres per deixar-hi la femta del gos una vegada recollida

Divendres, 26 de gener de 2024

Els dispositius s’han posat aquesta setmana als accessos de camins especialment transitats on es reiteren els actes incívics

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha instal·lat aquesta setmana cinc noves papereres perquè les persones que tenen gos puguin dipositar-hi les bosses amb les femtes de l'animal, una vegada les hagin recollides. Els dispositius, que també tenen dispensador de bosses, s’han posat en punts amb molta afluència de gossos en accessos a camins especialment transitats, i que també és on s’han detectat més problemes de caques sense recollir.

Les cinc noves papereres es poden trobar al final de l’av. Pau Casals (just a l’inici del camí de Ca n’Alegre), al carrer Duran, al carrer de Sant Antoni (al costat de les escales que baixen a la font), a dalt de tot del passatge de Planella (sota el dipòsit d’aigua i a prop del camí de les Fontetes), i finalment al camí d’enllaç, entrant pel cantó del Taió (a l’extrem del carrer del Parc ja n’hi ha una). 

Totes les papereres tenen també dispensador de bosses, i des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania perquè n’agafi només una o dues, depenent de l’estona de passejada prevista, i no s’endugui el rotlle sencer. De bosses n’hi ha d’haver per a tothom que les necessiti.

Una problemàtica que es reitera
Aquesta setmana, les agents cíviques han fet una revisió de la finca de bosc municipal i han detectat gran nombre de femtes de gos deixades al costat o enmig dels camins. Aquesta zona és molt transitada tant per les persones que passegen el gos com també per infants i gent de totes les edats que hi fa caminades i esport, i el fet de deixar incívicament les caques als camins i marges no suposa un “adob” per al bosc, sinó un inconvenient per a la resta de persones que utilitzen aquest espai compartit.

L’ordenança municipal de tinença d’animals estableix l’obligatorietat de recollir les femtes de gos i dipositar-les correctament en una paperera o al contenidor de la resta. La mateixa ordenança també fixa que cal dur lligat el gos durant les passejades.

Darrera actualització: 26.01.2024 | 13:14