L’Ajuntament instal·larà 40 nous suport als contenidors per evitar que els senglars els tombin

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 14:30

En l’àmbit domèstic, es recomana evitar deixar a fora deixalles i menjar de les mascotes que pugui atraure la seva atenció

La presència de senglars a Catalunya és cada cop més important, i Castellví de Rosanes no n’és una excepció. L’Ajuntament, davant dels reiterats problemes que aquests animals causen als contenidors, instal·larà en breu 40 nous suports per evitar que els senglars els tombin per poder-se alimentar de deixalles domèstiques. Les unitats de subjecció s’instal·laran majoritàriament a Can Sunyer i Valldaina, que és on s’han detectat més problemes en aquest sentit, però alguns es posaran a d’altres punts del terme on hi ha hagut també problemes amb els senglars.

Dels 40 suports adquirits, 30 són per a contenidors petits -orgànica- i 10 més són per a contenidors de la resta. Aquesta mena de suports ja està instal·lada en alguns indrets del terme, i ara se n’amplia el seu abast. El cost dels nous suports és de gairebé 5.000 euros, IVA inclòs.

Consells per evitar atraure la presència de senglars
A  nivell domèstic, per evitar atraure la presència de senglars a l’entorn dels domicilis, hi ha petites accions quotidianes que es poden posar en pràctica, d’acord amb els consells dels Agents Rurals.

En primera instància, sempre cal evitar donar-los menjar, en qualsevol lloc (carrers, bosc, etc.). A casa, perquè no centrin la seva atenció cap a jardins i patis, hem de tenir les deixalles domèstiques dins de casa i no hem de deixar menjar de mascotes a l’abast dels senglars. També cal assegurar-se que les tanques i portes de jardins i horts estan ben tancades per dificultar-los l’accés.

Quan anem a llençar la brossa al contenidor, sempre l’hem de posar a dins i deixar-lo ben tancat. En cap cas hem de deixar bosses de brossa a terra al voltant dels contenidors, ja que aquest fet contribueix a atraure els senglars cap als punts de brossa.

Finalment, els Agents Rurals recorden que els senglars són animals salvatges i convé no acostar-s’hi, perquè el seu comportament pot ser imprevisible.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 14:41