L’Ajuntament, l’associació Beka i la Diputació es reuneixen per parlar de les actuacions futures a fer en les colònies de gats de Castellví

Dimecres, 24 d’abril de 2024

Les tres parts estan alineades en el camí a seguir els pròxims mesos

El treball municipal en matèria d’animals domèstics i ferals continua, i aquest abril s’ha dut a terme una reunió entre l’Ajuntament, l’associació animalista Beka i la Diputació de Barcelona per parlar de les actuacions futures a fer en les colònies de gats del municipi. Aquesta reunió és resultat d’una primera trobada a l’hivern entre el regidor de Salut, Joan Carles Almirall, i personal tècnic de la Unitat de Salut Ambiental de la Diputació, a partir de la qual l’ens provincial ha fet un treball d’anàlisi previ com a base per a les actuacions de futur.

En la reunió, les tres parts van repassar les aportacions de la Diputació i es va fer palès que Ajuntament, entitat i Diputació estan alineades en el camí a seguir els pròxims mesos per poder treballar en matèria de colònies de gats, tant a nivell de reforç informatiu de cara a la població com a nivell de logística. Almirall assenyala que tant des de l’Ajuntament com des de Beka “valorem molt positivament l’assessorament que ens han fet des de la Diputació”, i que mica en mica s’aniran desplegant noves actuacions en aquesta matèria.

Des de l’Ajuntament, una vegada més, es recorda la importància de tenir correctament identificats amb xip els animals domèstics -gats, gossos i fures-, que també s’han d’inscriure al cens municipal. A  banda, no està permès alimentar els animals ferals, com els gats de carrer. Des de l’entitat Beka s’encarreguen de la gestió controlada de les colònies amb el protocol CER i actuacions ciutadanes sense autorització poden interferir en la gestió i provocar creixements fora de control de les poblacions de gats ferals. Si alguna persona vol sumar-se a la tasca de voluntariat que fa Beka, pot contactar amb l’entitat. 

Darrera actualització: 24.04.2024 | 09:17