L’Ajuntament obsequia amb un llibre els nois i noies que fan 18 anys per promoure les relacions afectives sanes

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 12:04

El títol escollit, ‘Si es amor, no duele’, vol ajudar el jovent a identificar d’una manera planera com és una relació abusiva

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha obsequiat els nois i noies que aquest 2023 arriben a la majoria d’edat amb un llibre que els permetrà aprofundir en les relacions afectives sanes a través de conèixer per contrast, d’una manera planera i entenedora, com són les relacions abusives i sota quines màscares es presenten per poder-les identificar. El títol escollit aquest 2023 per obsequiar els nois i noies que fan 18 anys és ‘Si es amor, no duele’, de Pamela Palenciano i Iván Larreynaga.

Aquest és el tercer any que la regidoria regala un llibre als castellvinencs i castellvinenques que arriben a la majoria d’edat. La regidora de Polítiques feministes i diversitat sexual i de gènere, Vicky Castellanos Núñez, assenyala que “la igualtat efectiva entre dones i homes en un marc de respecte mutu és un dels objectius de la regidoria i el volem compartir amb els nois i noies que arriben a la majoria d’edat”. La regidora afegeix també que “dins d’aquest camí d’igualtat i respecte, les relacions afectives són un dels marcs on cal que aquesta igualtat i aquest respecte sempre estiguin presents” i per això s’ha escollit enguany aquesta obra. 

Al mateix temps s’ha obsequiat el personal municipal amb el títol ‘#Wetoo. Tu lucha. Mi lucha”, d’Octavio Salazar, en el marc de les accions de sensibilització i formació adreçades a la plantilla que du a terme periòdicament la regidoria de Polítiques Feministes i diversitat sexual i de gènere.

Comencen els actes del Mes de les dones
Avui és 8 de març, Dia internacional de les dones, i a Castellví de Rosanes comencen els diferents actes previstos en el marc del Mes de les dones.

Aquesta tarda, a les 17.00h a la plaça del poble, es farà la lectura del manifest commemoratiu del 8 de març. Enguany la convocatòria és més d’hora de l’habitual per facilitar l’assistència a la manifestació que es farà a la tarda a Barcelona.
Demà dijous, a les 18.30h, es farà una segona lectura del manifest al Centre Cívic de Can Sunyer i Valldaina.

Diumenge començaran els primers tallers programats per aquest mes de març. Concretament, la primera sessió del taller d’autoconeixement per a dones i homes titulat ‘Energies en equilibri: més enllà de l’home i de la dona’.
La participació al taller és gratuïta i el punt de trobada és a les 11h a la plaça del Roure, des d’on s’anirà cap al bosc per fer l’activitat, de dues hores de durada. La Jurate i el Jorge, de l’associació Escola de l’ànima, seran els encarregats d’impartir aquesta formació. Cal portar un coixí per seure còmodament.

El 19 de març, en el mateix horari, el taller es repetirà al barri de Can Sunyer.
 

Darrera actualització: 08.03.2023 | 12:20